TALIJANI U NEVJERICI

Izbornik Italije sprema šok za Hrvatsku! Od prve minute igrač koji nije igrao sedam mjeseci zbog klađenja

Izbornik Italije sprema šok za Hrvatsku! Od prve minute igrač koji nije igrao sedam mjeseci zbog klađenja
24.06.2024.
u 07:16
Pogledaj originalni članak

Bliži nam se ključna utakmica za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, dvoboj protiv Italije, a to znači puno razgovora o početnim postavama momčadi.

Kao i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, dosta će u odnosu na prošli dvoboj mijenjati i izbornik talijanske reprezentacije Luciano Spalletti, a njegov početni sastav se mogao zaključiti po treningu talijanske reprezentacije na kojem je prva jedanaestorka u žutim markerima igrala protiv pričuva. Nekolicina talijanskih novinara se snašla za pristup treningu te su objavili što sprema 65-godišnji stručnjak.

Uvjerljivo najveće iznenađenje bi, prema uigravanjima na treningu, trebao biti 23-godišnji veznjak Juventusa Nicolo Fagioli umjesto inače standardnog prvotimca Jorginha. Spalletti je nakon utakmice drugog kola protiv Španjolske izjavio da su igrači izgledali umorno, a tu je prvenstveno mislio na Jorginha koji nije uspijevao pratiti tempo Španjolaca. Međutim, poprilično neočekivano je da umjesto njega planira staviti Fagiolija, a ne Rominog Bryana Cristantea.

Naime, Fagioli je u listopadu dobio kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja zbog klađenja na nogometne utakmice, na teren se vratio tek u posljednja dva prvenstvena kola u dresu Juventusa, te nastupio u dvije pripremne utakmice Italije uoči Eura. Odigrao je samo 193 minute nogometa u 2024. godini.

Veliko iznenađenje je bilo i to što ga je Spalletti uvrstio na popis od 26 putnika na Euro, pa se ovaj najavljivani potez za mjesto u prvih 11 smatra još kudikamo većim iznenađenjem. Talijanski navijači su u šoku i nadaju se da će se Spalletti do početka utakmice predomisliti.

Na tom spomenutom treningu dosadašnji prvi napadač Gianluca Sccamaca nije igrao za "žute", odnosno sastav prvotimaca u kojem je bio Mateo Retegui. Napadač Genoe, koji je inače Argentinac talijanskog porijekla, pokazao je znatno veću efikasnost u dresu Italije od Scamacce. Dok je Scamacca u 18 nastupa zabio tek jedan pogodak, Retegui je u deset nastupa upisao četiri gola.

Treća promjena za ogled u Leipzigu u odnosu na talijanski sastav protiv Španjolske je prisilne prirode. Lijevi bek Federico Dimarco je dobio udarac u list tijekom posljednje utakmice te se ne može dovoljno oporaviti uoči dvoboja protiv Hrvatske. Njegovo mjesto će zauzeti 24-godišnjak iz Juventusa Andrea Cambiaso.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.