NK BLATO

Ljuti Dolac dobiva Sportski centar "Zoran Kožul"

Foto: Matej Damjanović
Ljuti Dolac dobiva Sportski centar "Zoran Kožul"
12.10.2024.
u 11:33
Nakon dugo vremena u tom će se širokobriješkom mjestu na nogometnom terenu igrati službena nogometna utakmica. Program će početi revijalnom utakmicom u 13 sati između veterana NK Blato i veterana NK Široki Brijeg
Pogledaj originalni članak

U nedjelju svi putevi vode u Ljuti Dolac. Nakon dugo vremena u tom će se širokobriješkom mjestu na nogometnom terenu igrati službena nogometna utakmica. Naime, Nogometni klub Blato Ljuti Dolac zaigrati će službeni susret, uz koji će biti priređena i prigodna svečanost. U vremenu kada je momčad Ljutog Doca osvajala najviše naslova na popularnome malonogometnom turniru - Ligi mjesnih zajednica Širokog Brijega, mnogi su ovo selo zvali "najnogometnije selo" uz Mostarsko blato. U međuvremenu mnogo se toga mijenjalo, NK Blato prestao se natjecati u seniorskom pogonu, no u klubu je ostala funkcionirati Škola nogometa. Ipak, Nogometni klub Blato od ove se sezone opet počeo natjecati u seniorskoj konkurenciji, piše Večernji list BiH.

Njegova je momčad već odigrala prve ovosezonske utakmice u Međužupanijskoj ligi, u kojoj se natječu klubovi iz Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije. U nedjelju će ova momčad prvi put igrati na domaćem terenu, a u povodu te utakmice bit će svečano otvoren i Sportski centar "Zoran Kožul". Centar nosi ime po jednom od prvih poginulih branitelja iz Ljutog Doca, čovjeku koji je položio svoj život u Domovinskom ratu, a bio je nogometaš.

Program će početi revijalnom utakmicom u 13 sati između veterana NK Blato i veterana NK Široki Brijeg. Ljutodočani su upravo od NK Široki Brijeg imali veliku materijalnu pomoć u obnovi svog terena, tako da sutrašnji susret ovih dvaju klubova itekako ima smisla. Dva sata poslije na rasporedu je utakmica Međužupanijske lige NK Blato - HNK Kupres. Uz sportski program publika će moći nazočiti i svečanom otvaranju obnovljenog centra.

Inače, NK Blato počeo je s redovitom treninzima tijekom prošlog mjeseca. Klub je odmah uspio okupiti više od 20 seniora u prvoj momčadi. Većinu aktualnog igračkog kadra čine mladi igrači iz sela, njih 10-ak, dok u klubu igraju i treniraju i igrači iz susjednih sela poput Biograca, Jara, Uzarića... Samim time NK Blato pokazuje kako nije samo riječ o klubu iz Ljutog Doca, nego o niželigašu koji želi privući i susjede. Uprava je u međuvremenu bila ažurna i o svom radu će reći nešto više u nedjelju. Obnovljen je teren, koji je u jako dobrom stanju, klupske svlačionice i cijeli prostor oko centra. Oni koji se odluče doći u nedjelju, na licu mjesta vidjet će pozitivnu priču u selu koje je, prije svega, u Hercegovini upravo poznato po nogometu i nogometašima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.