nogometna legenda Japana

Miyamoto u Mostaru: BiH ima cijeli niz sjajnih igrača

Miyamoto u Mostaru: BiH ima cijeli niz sjajnih igrača
09.01.2017.
u 21:55
Pogledaj originalni članak

Nogometna legenda Japana i bivši kapeten reprezentacije Tsuneyasu Miyamoto, boravio je u Mostaru u sklopu suradnje njegove fondacije sa Sportskim savezom Grada Mostara, te obnavljanjem igrališta Kantarevac. 

Miyamoto je svjestan značaja velikih bh. trenerskih imena za razvoj japanskog nogometa, Ivice Osima i Vahida Halilhodžića.

"Imao sam priliku jučer upoznati gospodina Osima, večerao sam s njim i tom prilikom čuo neka zaista sjajna razmišljanja, kako generalno o nogometu, tako o razvoju nogometa u Japanu, gdje je Ivica Osim važna figura. Čast ga je upoznati, posebno kad se zna koliko dobroga je uradio u onom vremenu dok je trenirao našu reprezentaciju", kazao je za Klix.ba bivši kapetan reprezentacije Japana.

Sadašnji izbornik Japana je još jedan bh. stručnjak, o njemu Miyamoto govori s respektom, ali potencira i velika očekivanja koje javnost u Japanu ima od Vahe i reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine.

"Cijeli Japan podržava Vahida i reprezentaciju, očekivanju su ogromna, ali to je trener svjetskog ranga, jako iskusan", poručuje Miyamoto.

Tsuneyasu Miyamoto odlično se sjeća posljednjeg okržaja Zmajeva i reprezentacije koju je kao kapetan nekad predvodio, u sklopu Kirin kupa kojeg je osvojio tim Mehmeda Baždarevića.

"Koliko je jaka vaša reprezentacija najbolje govori utakmica koja se odigrala baš u mom rodnom gradu, taj poraz je velika lekcija za Halilhodžića i naš tim. Bosna i Hercegovina ima cijeli niz sjajnih igrača u velikim klubovima, ali i mnogo onih dobrih, o kojima mi i ne znamo puno. Sportske veze između Japana i Bosne i Hercegovine su dobre, ali trebaju biti i još bolje, jer tako svi zajedno profitiramo", zaključio je Miyamoto.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.