Wwin liga BiH

Mostarski derbi: Večeras se sastaju Velež i Zrinjski, odlukom policije Plemići bez navijača

Foto: HŠK Zrinjski
Mostarski derbi: Večeras se sastaju Velež i Zrinjski, odlukom policije Plemići bez navijača
28.09.2024.
u 08:26
Pogledaj originalni članak

Nove utakmice prvenstva Bosne i Hercegovine u nogometu igraju se danas, kada će započeti 9. kolo Wwin lige, a ova subota bit će u znaku velikog mostarskog derbija.

Sve oči ljubitelja nogometa u BiH bit će uperene u Vrapčiće gdje u goste Veležu stiže gradski rival Zrinjski, a bit će to prvi mostarski derbi ove sezone.

U ulozi favorita utakmicu dočekuje ekipa Zrinjskog, koja je u daleko boljoj formi s pet pobjeda i remijem iz šest odigranih susreta, dok se Velež bori da se odlijepi od donjeg dijela ljestvice sa samo devet bodova iz sedam odigranih utakmica, piše Klix.ba.

Zrinjski je daleko uspješniji u posljednjih pet međusobnih duela s Veležom, pošto ima četiri pobjede, a Rođeni su slavili samo jednom.

Bit će ovo prvi mostarski derbi za novog trenera Veleža Irfana Buza iz Turske, koji je ekipu preuzeo prije nekoliko tjedana, a prije četiri dana je protiv GOŠK-a proslavio i svoju prvu pobjedu na klupi Rođenih.

"Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u šest utakmica i to govori mnogo. Mi igramo kući, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo kući i cilj su tri boda", izjavio je Buz pred utakmicu.

Na klupi Zrinjskog sjedi Mario Ivanković, kojem će ovo biti prvi derbi u ulozi glavnog trenera.

"Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002. godine, a sada sam po prvi u ulozi glavnog trenera. Taj duel iz 2002. godine ostao mi je u pamćenju, posebno jer smo pobijedili 1:0 i što sam pred kraj utakmice postigao taj pobjedonosni gol", izjavio je na konferenciji za novinare Ivanković.

"Čini mi se da su tenzije prije bile puno veće prije utakmice i za vrijeme same utakmice. Puno je veće bilo zanimanje navijača i medija, sad se to u dobroj mjeri izgubilo. No derbi je i dalje derbi, iako kao i svaka druga utakmica nosi tri boda", dodao je Ivanković.

U Zrinjskom žale zbog odluke MUP-a HNŽ da zabrane dolazak njihovim navijačima na ovu utakmicu, a zbog toga će igrači imati motiv više.

Utakmica Velež – Zrinjski igra se u subotu s početkom u 20:45 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.