odgoda svih natjecanja na području FBiH

Nogometno prvenstvo dijelom odgođeno, sportaši se solidarizirali s tragedijom

Foto: Fena
Nogometno prvenstvo dijelom odgođeno, sportaši se solidarizirali s tragedijom
04.10.2024.
u 16:15
Utakmice nogometnog prvenstva BiH koje su se trebale odigrati na području Federacije BiH odgođene.
Pogledaj originalni članak

Razlozi za ovu odgodu bili su sasvim logični i opravdani. Dok su se sportski novinari jučer pripremali za svoje redovite radne zadatke petkom i u te krugove brzo je stigla loša vijest o velikoj elementarnoj i ljudskoj katastrofi koje su zadesile našu zemlju. Već tada se prepričavalo kako bi redovito kolo nogometne Premijer lige moglo biti odgođeno. To se u jednoj mjeri i dogodilo.

U subotu je utakmicu Zrinjski trebao igrati s Igmanom i već je otkazivanje jučerašnje redovite konferencije za medije u mostarskom taboru bilo indikativno, te je dalo naslutiti kako će neki mečevi bh. lige ipak biti odgođeni. Konjic, grad iz kojeg dolazi FK Igman, između ostalog je bio jako pogođen spomenutom tužnom situacijom, sve je logično vodilo ka odgađanju, nogomet je razloženo došao u drugi plan.

Brza reakcija
Brzo je iza toga reagirao Nogometni savez BiH koji je objavio odgodu svih svojih natjecanja na području Federacije BiH.
- Nakon današnje hitne sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine proglašeno je stanje prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u ovom bh. entitetu. S tim u vezi odgađaju se sve utakmice natjecanja Nogometnog saveza BiH koje su trebale biti odigrane na području Federacije BiH. Novi termini odgođenih utakmica bit će određeni naknadno - priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
Većina utakmica imala se u petak i subotu odigrati na području Federacije BiH. Susreti Posušje - Široki Brijeg, GOŠK - Sloboda, Zrinjski - Igman, Sarajevo - Velež tako su po automatizmu odgođeni.

Utakmice Borac - Željezničar, kao i utakmica Radnik - Sloga nisu u prvi mah bile odgođene s obzirom na to kako su se iste trebale odigrati u Republici Srpskoj. Dakle nije u pitanju bila odgoda cijelog kola, a činjenica kako će se neke utakmice ipak igrati u RS- u mogla bi povući neke političke konotacije, ali u tom smjeru ne želimo ići. Utakmice nogometne Premijer lige BiH prvotno su se trebale igrati petak, subotu i ponedjeljak.

Nogomet se svakako nije trebao igrati u nedjelju kada su na rasporedu lokalni izbori u našoj zemlji. Već je samo to po sebi nosilo neke čudne konotacije, s obzirom na to kako bi nogomet kao sport trebao biti izuzet iz ovakvih prilika. Drugi par rukava je još čudniji kada se zna kako su Sarajevo i Velež svoju prvenstvenu utakmicu trebali igrati u ponedjeljak, unutar reprezentativnog termina. Ta je okolnost s ovom odgodom na neki način spretno izbjegnuta, te će ove dvije momčadi svoju utakmicu igrati u nekom drugom, normalnom terminu za prvenstveni nogomet.

Sportaši se solidarizirali
Treba napomenuti kako se nogometna javnost ipak mobilizirala u cijeloj priči. Članovi navijačkih skupina ponudili su svoju pomoć, čak su se i neki nogometni radnici stavili u civilnu službu. Primjerice, brojni su ljudi iz nogometnih krugova u Mostaru brzo odgovorili na apel za dobrovoljno darivanje krvi. U sličnoj situaciji našao se i svaki drugi sport u našoj zemlji. Svoje su premijerligaške utakmice odgađali rukometaši i rukometašice kao i brojni drugi manji sportovi. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.