LOVRO ZVONAREK

Novi Hrvat debitirao za Bayern: Najmlađi je kapetan u povijesti nogometa

Novi Hrvat debitirao za Bayern: Najmlađi je kapetan u povijesti nogometa
14.01.2023.
u 11:21
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Bayerna nalaze se u Dohi, gdje su jučer protiv RB Salzburga odigrali prijateljsku utakmicu bogatu golovima (4:4). Sa svake je strane u početnom sastavu bilo po jedno poznato 'vatreno' lice - Josip Stanišić u redovima Bavaraca, Luka Sučić kod Austrijanaca. A u nastavku je priliku dobio i treći Hrvat. 

Riječ je o Lovri Zvonareku (17), koji je u 63. minuti zamijenio Sergea Gnabryja i tako upisao svoj debi za njemačkog prvaka. Talentirani veznjak član je druge momčadi kluba, no Julian Nagelsmann odlučio ga je povesti na pripreme kako bi dobio još širu sliku o mladiću koji je već postao kapetan hrvatske U-19 reprezentacije. 

Rođeni Čakovčanin karijeru je započeo u Slaven Belupu, gdje je već u prvim nastupima za seniore pokazivao koliko je perspektivan. U sklopu posljednjeg kola HNL-a u sezoni 2021./22., Varaždin je doputovao u Koprivnicu u nadi da neće izgubiti susret i tako izboriti ostanak u ligi. 

Međutim, posrnuli su na samom kraju i u 88. minuti zabio im je upravo Zvonarek. Time ih je izbacio u niži rang natjecanja i počeo se predstavljati nogometnoj publici, iako skautima već tada nije bio stran. Naime, prethodno je u München otišao na upoznavanje s klubom, a onda ljetos i potpisao za Bayern. 

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL 20.05.2022., stadion Aldo Drosina, Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Istra 1961 - NK Slaven Belupo. Lovro Zvonarek Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Od Slavena se oprostio na najljepši mogući način - u svojih posljednjih pet ligaških utakmica, nosio je kapetansku traku momčadi i time, prema dostupnim podacima, postao najmlađi kapetan u povijesti nogometa! 

U tekućoj je sezoni za drugu momčad Bavaraca odigrao 21 službenu utakmicu i postigao četiri pogotka, uz dvije asistencije. Luka Modrić ima 37 godina i neće mu biti lako pronaći dostojnu zamjenu. Je li to upravo Zvonarek? Ostaje za vidjeti... 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.