TRENER GOŠK-a:

Pranjić: Ne šalim se, idemo u Doboj po tri boda

Foto: Dušan Musa
Pranjić: Ne šalim se, idemo u Doboj po tri boda
25.10.2024.
u 20:03
GOŠK u subotu od 13.30 u 11. kolu Wwin lige BiH gostuje kod velikog dužnika Sloge, a trener Gabeljana je optimističan
Pogledaj originalni članak

Da su pobjede u sportu najbolji adrenalin, potvrđuje primjer premijerligaša GOŠK-a iz Gabele. Ni podatak da je prva pobjeda u tekućoj sezoni stigla tek u 10. kolu Wwin lige BiH nije umanjio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Slobode od 2:0. No, pobjeda i dobra igra nose nove obveze, a prva je već u subotu, 26. listopada (13.30) u 11. kolu protiv Sloge u Doboju. Govoreći o toj utakmici, Danijel Pranjić, trener Gabeljana, kazao je kako idu u Doboj po tri boda.

- Ne šalim se, ja uvijek idem na tri boda, premda to nije jednostavno jer se pita i protivnik. Znamo da Sloga ima dobru ekipu, znamo da su čvrsti i dobri kući, ali mislim, ako budemo kompaktni, da će se otvoriti prilike. Protiv Slobode smo bili dobri iz tranzicije, mogli smo postići još koji pogodak, ali samo rad i vjera u ovo što radimo daju rezultate. Hoće li se dogoditi čudo, to ćemo vidjeti na kraju sezone kad posložimo sve karte, kad dođe to posljednje kolo. Dok sam ja tu, nastojat ćemo iz utakmice u utakmicu podizati formu i igrati sve bolje. Znam da nije bilo sve idealno u proteklih 9-10 kola, ali nakon utakmice protiv Slobode okrećemo novu stranicu. Nogomet je uvijek 11 na 11, bitna je energija koju smo pokazali na utakmici protiv Slobode, bitna je vjera u to što radimo pa će s takvim pristupom doći igra i rezultati - zaključio je radišni Pranjić.

Sloga je, inače, iz prošle sezone veliki dužnik GOŠK-a. U tri međusobne utakmice Sloga je osvojila sedam, a GOŠK samo jedan bod uz nepovoljnu razliku pogodaka. GOŠK je u te tri utakmice postigao pet, a Sloga osam pogodaka. Do utakmice protiv Sloge u devetom kolu "Trojanci" su bili u sredini ljestvice, imali su zavidnih 11 bodova, po tri pobjede, tri poraza i dva remija. Od poraza protiv Sloge Gabeljani su padali grčevito se boreći za opstanak. Stvari u prošlogodišnjoj bilanci prelomila je upravo jesenska utakmica u Doboju, GOŠK je do 71. minute vodio 2:0, da bi domaći u preostalih 20-ak minuta preokrenuli na 3:2 postigavši pobjedonosni pogodak u sudačkoj nadoknadi. Na proljeće Sloga je dva puta gostovala u Gabeli, prvu utakmicu je spretno i sretno dobila s 4:2, a druga je završena 1:1. U svakom slučaju, za GOŠK bi upravo subotnja utakmica u Doboju mogla biti prijelomna. Ako pobijedi, snažno će mu porasti izgledi za opstanak, u suprotnom, igrat će mu samo teorija. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.