Sloboda s navijačima fešta i slavi povratak u "elitu"

Sloboda s navijačima fešta i slavi povratak u "elitu"
08.06.2024.
u 09:28
Pogledaj originalni članak

Danas završava 22. nogometno prvenstvo Prve nogometne lige Federacije BiH. Ostalo je razriješiti još samo jednu nepoznanicu: tko će, uz davno ispalu Mladost D/K, biti drugi "nesretnik" koji će se, nakon današnjeg, 33. kola, preseliti u niži stupanj natjecanja?

Dva kluba iz Kaknja

Mali su izgledi da to bude bilo tko osim Rudara koji će, uz Mladost, postati drugi kakanjski klub koji "leti" iz Prve lige FBiH. Rudar ima 29 bodova, bod manje od Jedinstva iz Bihaća. Oba kluba u posljednjem kolu igraju kući i oba njihova protivnika "nemaju razloga" zapeti i onemogućiti im pobjede. Rudar će ugostiti gradskog susjeda Mladost i pobijediti, ali (mu je) problem što će i Jedinstvo svladati TOŠK!

Nudi li tko neku drugu opciju? Ne nudi! Ok, znači Jedinstvo će imati 33 boda, Rudar 32, svi ostali nedostižni su i bezbrižni.

Ostaje im odigrati "reda radi" jer ništa se bitno ne može promijeniti. Radnik će u Hadžićima dočekati Goražde. Radnik je opasan u gostima, ali "darežljiv" kao domaćin pa se Goražde ima pravo nadati (barem) bodu...

Nekadašnji premijerligaši Zvijezda i Čelik gledateljima na Banji Ilidži mogu prirediti zanimljivu reviju. Rezultat? Ma, koga briga!? Gradina je cijelo proljeće sa strahom "teturala" i jedva izbjegla selidbu pa napokon može igrati bez opterećenja protiv Tomislava. U županijskom derbiju u Banovićima Budućnost će ugostiti Bratstvo. Realna je podjela bodova.

Šlag smo ostavili za kraj. Sloboda je kolo ranije osigurala naslov i povratak u "elitu". Prvi su Tuzlacima čestitali iz Stupčanice, koja im je dugo bila ozbiljan protukandidat za naslov. Olovljanima ostaje u sljedećem prvenstvu opet pokušati osvojiti naslov. Imaju ozbiljnu i "jaku" upravu, financije i infrastrukturu, dobar igrački kadar za ostvariti te snove.

Susret Sloboda - Gornji Rahić nema rezultatsku važnost, pa eto prigode gledateljima za "uživanciju". Svi susreti počinju danas u 17.30, osim na Tušnju. U Upravi tuzlanske Slobode odlučili su prirediti pristašama oproštajnu feštu od sezone i povratak u Wwin ligu BiH nakon godinu dana potucanja po federalnim ("očerupanim") travnjacima.

Karizmatični Ćiro

Već od 14 sati na Tušnju će krenuti "glazbeno-roštiljsko-pivska fešta". Podsjetimo da je Sloboda dva puta ispadala iz lige. Prvi put bilo je to 2012. godine.

Povratak je uslijedio nakon dviju sezona pod vodstvom pokojnoga, karizmatičnog trenera Miroslava Ćire Blaževića. Ovaj put Sloboda je bila "federalac" samo 365 dana.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.