POZAMAŠAN PRIHOD

Španjolska je osvojila najveći mogući novčani iznos na Euru, stižu im silni milijuni od Uefe

Foto: Andrew Milligan/PRESS ASSOCIATIO
Španjolska je osvojila najveći mogući novčani iznos na Euru, stižu im silni milijuni od Uefe
15.07.2024.
u 08:18
Ukupan iznos nagradnog fonda za sve reprezentacije na Euru je 331 milijun eura, isti kao što je bio i na Europskom prvenstvu prije tri godine
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Španjolske je pobjedom u Berlinu protiv Engleske (2:1) u finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj došla do rekordnog četvrtog naslova europskog prvaka.

Španjolci su protutnjali Europskim prvenstvom, pobijedivši u svih sedam utakmica koje su igrali, uz prilično impresivnu gol-razliku 15:4. 

To znači da je momčad Luisa de la Fuentea uprihodila maksimalan mogući nagradni iznos koji jedna reprezentacija može dobiti iz Uefinog novčanog fonda za ovaj turnir. 

 

Naime, ukupan iznos nagradnog fonda za sve reprezentacije na Euru je 331 milijun eura, isti kao što je bio i na Europskom prvenstvu prije tri godine.

Svaka reprezentacija je samim plasmanom na Euro već uprihodila 9,25 milijuna eura. Nastavno na taj iznos, svaka reprezentacija je za pobjedu u skupini dobila milijun eura, a za neriješeni ishod u skupini pola milijuna eura.

Za prolazak u nokaut fazu natjecanja, odnosno u osminu finala nagrada je iznosila 1,5 milijuna eura. Nadalje, nagrada za plasman u četvrtfinale je bila 2,5 milijuna eura, a za plasman u polufinale četiri milijuna eura.

Što se tiče dvaju momčadi koje su završile turnir finalnom utakmicom, poraženi finalist će dobiti pet milijuna eura, a pobjednik turnira osam milijuna.

Kad sve to izračunamo, Španjolska je na Europskom prvenstvu dobila maksimalnu moguću nagradu od 28,25 milijuna eura, isto koliko je dobila i Italija koja je na prošlom Euru također slavila u svim utakmicama. Poraženi finalisti, Englezi, su ukupno na ovom Euru uprihodili nagradu od 24,25 milijuna eura.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.