NASTAVAK SAGE

Veliki preokret u doping-aferi mogao bi uzdrmati sportski svijet, Talijanu prijeti drakonska kazna

Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
Veliki preokret u doping-aferi mogao bi uzdrmati sportski svijet, Talijanu prijeti drakonska kazna
28.09.2024.
u 10:46
Podsjetimo, Sinner je bio pozitivan na nedopuštenu supstancu klostenbol, a kaznu je izbjegao jer je ustanovljeno da je u dodir s tom tvari došao kroz lezije na koži, a prilikom masaže. Supstancu je primijenio njegov bivši fizioterapeut, a dao mu je njegov trener
Pogledaj originalni članak

Iako je najbolji tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner izbjegao kaznu zbog doping-afere ovoga proljeća, to bi se u konačnici moglo promijeniti. Naime, Svjetska antidopinška agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu, i to Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u švicarskoj Lausannei. Sada je jasno da bi Sinner ipak mogao biti suspendiran, i to na dvije godine.

Podsjetimo, Sinner je bio pozitivan na nedopuštenu supstancu klostenbol, a kaznu je izbjegao jer je ustanovljeno da je u dodir s tom tvari došao kroz lezije na koži, a prilikom masaže. Supstancu je primijenio njegov bivši fizioterapeut, a dao mu je njegov trener.

Ako CAS usvoji žalbu WADA-e i proglasi Sinnera krivim u ovom predmetu, mogao bi talijanski tenisač biti izvan terena između jedne i dvije godine.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) oslobodila je prvoga tenisača svijeta Talijana Jannika Sinnera svih optužbi za doping. Sinner je dva puta bio pozitivan na zabranjeni anabolički steroid klostebol, 10. i 18. ožujka. Svijet tenisa nije znao ništa o tome pet mjeseci, dok tenisko tijelo ITAI otkrilo ta dva neuspješna testa nakon Jannikove titule u Cincinnatiju. 

Svjetski br. 1 je izgubio bodove i novčanu nagradu iz Indian Wellsa, a odluka je izazvala mnoge zabrinutosti među njegovim kolegama. Neovisni talijanski sud oslonodio je Jannika za dva kršenja antidopinških pravila u sklopu Teniskog antidopinškog programa, pa je Južnotirolac nastavio karijeru bez suspenzije i postao najbolji igrač svijeta. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.