1. rujna

Američki potpredsjednički kandidati Tim Waltz i J.D. Vance pristali sudjelovati u debati CBS-a

Foto: Pixabay
Američki potpredsjednički kandidati Tim Waltz i J.D. Vance pristali sudjelovati u debati CBS-a
16.08.2024.
u 16:34
Kandidati za američkog potpredsjednika - guverner Minesote Tim Walz i senator Ohaja J. D. Vance - pristali su sudjelovati u debati koju će voditi CBS News, a koja je zakazana za 1. rujna.
Pogledaj originalni članak

Debatu će moderirati voditeljica i glavna urednica "CBS Evening News" Norah O'Donnell i moderatorica "Face the Nation" i vodeća novinarka vanjske politike CBS Newsa Margaret Brennan, navodi TV mreža.

U srijedu je mreža objavila da je Walz pristao na datum  1. rujna, nakon što je predložio četiri datuma za debatu između dva potpredsjednička kandidata.

- Vidimo se 1. rujna JD - kazao je Walz, demokratski potpredsjednički kandidat, u srijedu u objavi na platformmi X, ranije poznatoj kao Twitter.

Vance, republikanski potpredsjednički kandidat, priopćio je u objavi na X da je pristao na debatu.

Predsjednik Joe Biden odustao je od utrke 21. srpnja i podržao je potpredsjednicu Kamalu Harris kao demokratsku predsjedničku kandidatkinju. Harris je brzo konsolidirala podršku unutar stranke i osvojila dovoljno zastupničkih glasova da postane demokratski kandidat nakon petodnevnog online procesa glasovanja početkom kolovoza.

Harris je 6. kolovoza objavila da je odabrala Walza za svog potpredsjedničkog kandidata. Istoga su dana njih dvoje započeli petodnevnu turneju po ključnim neopredjeljenim državama, uključujući Pennsylvaniju, Wisconsin, Michigan, Arizonu i Nevadu.

Prošlog je tjedna ABC objavio da su Trump i Harris pristali na predsjedničku debatu koju će ta mreža organizirati 10. rujna, čime je postavljeno prvo sučeljavanje između novih suparnika na pozornici prije izbora u studenome, prenosi Xinhua.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.