SKANDAL S GAZIRANIM PIĆIMA

FOTO Pokupili uzorke sa sumnjivog automata: Policija na zagrebačkom fakultetu

Foto: Igor Soban/PIXSELL
FOTO Pokupili uzorke sa sumnjivog automata: Policija na zagrebačkom fakultetu
07.11.2023.
u 21:55
Na zagrebačkom PMF-u u utorak poslijepodne bila je policija. Jedan od mladića koji su se prijavili na Rebro pio je piće iz automata na fakultetu
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku od ponedjeljka poslijepodne trese skandal sa sumnjivim gaziranim pićima. Jedna osoba hospitalizirana je u KBC Rijeka s ozljedama jednjaka nakon što je popila mineralnu vodu. Od sinoć kolaju razne informacije, a tek danas oglasile su se mjerodavne službe. U međuvremenu, danas poslijepodne još su dvije osobe poražile pomoć u KBC-u Rebro.

Jedan je mladić imao samo blage promjene u vidu crvenila u ždrijelu te je nakon obrade pušten kući. Drugi mladić kojem su se javili problemi nakon konzumiranja gaziranog pića trenutno je u obradi. Još se istražuje jesu li slučajevi povezani. 

Jedan od njih je popio piće na automatu na zagrebačkom PMF-u. Tamo je u poslijepodnevnim satima bila i policija. Uzeli su uzorke sa sumnjivog automata. Kako doznajemo, studenti tvrde da je automat postavljen na Odjelu fizike. 

Zbog svega je na Rebro večeras stigao i ministar Vili Beroš. Pozvao je sve koji eventualno osjete tegobe da se jave liječniku. "Još nemamo nikakvih elemenata i ne znamo o čemu bi se radilo. Imamo dva nevezana slučaja, u različitim gradovima, punjenja su u različitim državama. Kontaktirali smo putem naše mreže kolege, nemamo informacije da se u okruženju nešto događa", kazao je između ostalog Beroš.

Nešto ranije rekao je da se situacija pojavom novih slučajeva stubakom promijenila.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.