raspisan Javni poziv

Još jedan grad u Hrvatskoj već najavio božićnice za umirovljenike

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Još jedan grad u Hrvatskoj već najavio božićnice za umirovljenike
12.10.2024.
u 13:29
Uvjet za božićnice u Križevcima je da visina ukupnih mjesečnih prihoda osobe ne smije biti veća od 350 eur
Pogledaj originalni članak

Da će umirovljenicima, invalidima i braniteljima podijeliti božićnjice najavljuju poneki hrvatski gradovi. Javni poziv za ostvarivanje prava na božićnice u 2024. godini raspisali su Križevci u Hrvatskoj. Pravo prijave imaju umirovljenici, ali i korisnici nacionalne naknade za starije osobe. Također, dobit će ih i korisnici zajamčene minimalne naknade, odrasle osobe s invaliditetom i nezaposleni hrvatski branitelji.

Uvjet za božićnice u Križevcima je da visina ukupnih mjesečnih prihoda osobe ne smije biti veća od 350 eura. Cenzus je mali, no za 50 eura veći je nego lani, piše Mirovina.hr. Iz tamošnje gradske uprave ne otkrivaju i iznos same pomoći za blagdane. To će, kako kažu, utvrditi naknadno posebnim zaključkom, a ovisno o broju zaprimljenih prijava. Prijave se podnose na obrascu s traženim prilozima te se dostavljaju u Pisarnicu Grada Križevaca radnim danom od 8 do 13 sati ili na e-mail adresu drustvene@krizevci.hr.

Božićnice u Križevcima prošle su godine iznosile svega 35 eura, a cenzus prihoda bio je 300 eura. Pomoć za blagdane ostvarilo je samo 387 građana, a iz gradskog proračuna na ovu je mjeru potrošeno 13.545 eura. Podsjetimo, lani je više od 120 gradova isplatilo božićnice umirovljenicima i starijim osobama. Za očekivati je da će popis ove godine biti i dulji zbog nadolazećih lokalnih izbora.

Da će svojim umirovljenicima podijeliti božićnice u vrlo izdašnim iznosima, ovih je dana najavio i Umag.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.