ISTI PROBLEM IMA I ŠVICARSKA

Neobična najezda u Njemačkoj: Zbog njih građani imaju velike probleme s internetom

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Neobična najezda u Njemačkoj: Zbog njih građani imaju velike probleme s internetom
19.09.2024.
u 07:09
U Njemačku su stigli iz susjedne Švicarske, a njihovi ugrizi mogu izazvati kratkotrajne alergijske reakcije
Pogledaj originalni članak

Internet kabele u Njemačkoj uništavaju - mravi. Naime, invazija mrava vrste Tapinoma Magnum se nastavlja širiti te uzrokuje ozbiljnu štetu na igralištima, uništavajući električne i internetske kablove. Mravi su u Njemačku došli preko Švicarske, prvo "napadajući" Lörrach, pa su se zatim proširili preko Kehla prema Karlsruheu.U Schwarzwaldu su privremeno prekinuli internetske usluge i izazvali nestanak struje, a sada se kreću prema Stuttgartu, piše Bild.

Prvi put su uočeni u mjestu Kampfelbach, potvrdio je znanstvenik Manfred Verhaagh iz Državnog prirodoslovnog muzeja Karlsruhe. Žarištem se smatra pogranični grad Kehl, gdje su mravi prodrli u kuće i oštetili vrtove. U Kehlu su u dva dijela grada otkrivene “superkolonije s milijunima životinja”. Osim toga, nakon što je grad objavio da su ogromne kolonije erodirale tlo zatvorilo se i jedno igralište. 

Ministarstvo okoliša je objasnilo kako su u kontaktu s ostalim zemljama kako bi dobili što više informacija o najezdi. Naime, i općine u Švicarskoj se bore s istim problemom. "Na temelju trenutnih saznanja, izuzetno je teško ili čak nemoguće učinkovito se boriti protiv velikih kolonija poput onih u Kehlu" rekla je švicarska glasnogovornica, prenijeli su njemački mediji.  Mravi navodno ne mogu prenositi bolesti, ali mogu izazvati kratkotrajnu alergijsku reakciju. Osim toga, stručnjake brine psihološki stres građana zbog najezde kojeg ne treba podcijeniti, naglasio je biolog Bernhard Seifert iz Prirodoslovnog muzeja Senckenberg. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.