Nizak interes

Njemački vozači sporo prelaze na električna vozila

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Njemački vozači sporo prelaze na električna vozila
15.10.2024.
u 09:56
Nedavno izvješće njemačkog osiguravajućeg društva HUK Coburg pokazuje spor prelazak na električna vozila među njemačkim kupcima automobila, što ukazuje da samo mali dio stanovništva u potpunosti prihvaća električne automobile.
Pogledaj originalni članak

Prema izvješću, samo 3,9 posto vlasnika privatnih automobila odlučilo se za električna vozila - nova i rabljena - tijekom trećeg kvartala ove godine. Izvješće otkriva da je udio automobila na baterije u privatnom voznom parku zabilježio skroman porast od samo 0,1 posto između srpnja i rujna, dostigavši ​​ukupno 2,9 posto.

Kao lider na tržištu osiguranja motornih vozila u Njemačkoj, HUK pokriva gotovo 14 milijuna osiguranih vozila. Kompanija je analizirala podatke stotina tisuća vozača koji registriraju vozila godišnje, retroaktivno izračunavajući stope električnih automobila u sektoru privatnih vozila od početka 2020.

Unatoč širem spektru modela električnih vozila i tehničkom napretku, prelazak na električna vozila ove godine se vratio na razinu iz 2021. godine, posebno nakon vladine odluke da ukine poticaje za kupovinu. Kompanija predviđa da bi ukupni nacionalni udio električnih automobila mogao rasti sporijim tempom ove godine u odnosu na prethodne četiri godine.

Procjena također otkriva da je više od jedne trećine prethodnih vlasnika električnih automobila odabralo motore s unutarnjim sagorijevanjem za svoju sljedeću kupovinu vozila ove godine, što je izazvalo zabrinutost zbog potencijalnog "temeljnog problema prihvaćanja" na tržištu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.