podržava Islamsku državu

Osumnjičeni za terorizam uhićen na glavnoj željezničkoj stanici u Berlinu

Foto: JOACHIM HERRMANN/REUTERS
Osumnjičeni za terorizam uhićen na glavnoj željezničkoj stanici u Berlinu
24.10.2024.
u 20:10
Tužiteljstvo tereti muškarca da je u lipnju 2020. godine bio umiješan u prijenos četverocifrene svote novca pripadniku Islamske države u Siriji
Pogledaj originalni članak

Muškarac osumnjičen da podržava ekstremističku milicijsku organizaciju Islamska država uhićen je u četvrtak na središnjoj željezničkoj stanici u Berlinu, objavilo je njemačko javno tužiteljstvo. Navodi se da se protiv ovog čovjeka vodi istraga zbog podržavanja terorističke organizacije u inozemstvu, između ostalih optužbi. On je zadržan u pritvoru.

Kako javlja njemački javni emiter ARD, osumnjičeni je 34-godišnji muškarac koji ima njemačko državljanstvo i nedavno je živio u blizini glavne željezničke stanice, iako vjerojatno bez stalne adrese. Kažu da je mnogo putovao u posljednjih nekoliko tjedana, uključujući Pakistan i Austriju. 

Državni tužitelj je kasnije za dpa potvrdio ove detalje. Tužiteljstvo tereti muškarca da je u lipnju 2020. godine bio umiješan u prijenos četverocifrene svote novca pripadniku Islamske države u Siriji. Navodno je gotovinu nosio u drugu europsku državu kako bi ga dao posredniku koji ga je prebacio u Siriju. Tužitelj je rekao da je novac bio namijenjen pomaganju pristalici Islamske države koji je pobjegao iz kampa na sjeveru Sirije da pobjegne na sigurno.


Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.