nakon potresa

Otac 26 dana tražio kćer spašenu u potresu u Turskoj, a onda je pronašao na groblju za siročad

Foto: reuters
Otac 26 dana tražio kćer spašenu u potresu u Turskoj, a onda je pronašao na groblju za siročad
04.03.2023.
u 12:22
Pogledaj originalni članak

Nakon 26 dana potrage za kćeri koja je izvučena iz ruševina nakon potresa u jugoistočnoj Turskoj, otac Abdulah Aktas njeno je tijelo pronašao na groblju za siročad. Nakon što su potresi pogodili Kahramanmaras, Aktas i njegova obitelj našli su se zarobljeni pod ruševinama kuće. Spašen je nakon 10 sati, a kćer Mukaddes Erva nakon 16 sati te kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu. Kada je saznao za njeno spašavanje krenuo je u potragu.

Gotovo četiri tjedna poslije otkrio je da je umrla u bolnici i potom bila pokopana na groblju za siročad. Ostali članovi Aktasove obitelji, među kojima su druga kćer, supruga i sestra, preminuli su pod ruševinama. Prema pisanju N1info.ba nije riječ o izoliranom slučaju, već su u medijima nerijetke vijesti o djeci izgubljenoj nakon što su spašena iz ruševina i prevezena u bolnicu.

Više od 50 tisuća ljudi poginulo je nakon dva snažna potresa u razmaku od nekoliko sati 6. veljače u Turskoj i Siriji. Samo u Turskoj poginulo je više od 45 tisuća ljudi. Spasilački timovi uglavnom su izgubili nadu da će više od tri tjedna nakon katastrofe pronaći preživjele pod ruševinama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.