Pričvrstio je trakama

Pedro je nesvakidašnjom idejom spasio svoju kuću od uragana: Evo koliko ga je to koštalo

Pedro je nesvakidašnjom idejom spasio svoju kuću od uragana: Evo koliko ga je to koštalo
12.10.2024.
u 20:23
Pedro Casares postao je senzacija na društvenim mrežama i dospio u vijesti širom svijeta zbog načina zaštite svoje kuće od uragana Milton, a to je učinio vrpcama za koje je izdvojio 22.000 dolara.
Pogledaj originalni članak

Pedro Casares iz Orlanda je imao ideju da zaštiti svoju obiteljsku kuću velikim vrpcama koje se koriste za držanje teretnih kontejnera na brodu u pokušaju da spriječie veliku štetu dok je oluja zahvatila područje. Fotografija kuće s pričvršćenim vrpcama postala je viralna, a usprkos skepticizmu mnogih na društvenim mrežama Casaresovo planiranje spasilo je njegov dom veće štete.  Ogromne plastične vrpce su spojene na kuke na tlu kako se krov ne bi podignuo dok je oluja pogodila područje. Casares je potrošio 22.000 dolara za cementna sidra i posebno pravljene remenove po narudžbi.

Ove mjere predostrožnosti uslijedile su nakon što je obitelj pretrpjela uragan dok je živjela u Guaynabou na karipskom ostrvu, kada je aluminijski krov njihove kuće skoro odletio. Podsjetimo, Casaresova kćerka Raise snimila je situaciju u dvorištu i izvan kuće nakon uragana gdje je pokazala da nije bilo većih oštećenja. Raise je naglasila da njen otac ne namjerava skinuti vrpce jer još traje sezona uragana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.