Rat na Bliskom Istoku

Poruka iz Teherana nakon ubojstva vođe Hezbolaha ledi krv u žilama

Foto: reuters
Poruka iz Teherana nakon ubojstva vođe Hezbolaha ledi krv u žilama
28.09.2024.
u 20:45
Među 11 ubijenih u Bejrutu, uz Nasrallaha je i zamjenik zapovjednika Iranske revolucionarne garde
Pogledaj originalni članak

Tone eksploziva i gusti dim - precizno, dovoljno jako i uspješno, Izrael je uništio podzemno glavno sjedište Hezbolaha u južnom Bejrutu. Ubijen je vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah i ostali zapovjednici.

Potporu Hezbolahu dao je Hamas, irački šijiti, hutisti te Iran. Među 11 ubijenih u Bejrutu, uz Nasrallaha je i zamjenik zapovjednika Iranske revolucionarne garde. U toj zemlji pojačane su sigurnosne mjere, a vrhovni vođa Ali Hamnei je prebačen je na sigurnu lokaciju. Iz Teherana poručuju - oslobodit ćemo Jeruzalem, a mnogima se ledila krv u žilama nakon posljednjih poruka.

"Poruka je jasna, a to je osveta. Strpljenje ljudi je pri kraju i mi ne želimo ništa osim osvete", napominje Mohammad iz Irana, prenosi Net.hr.

Među izglednim kandidatima koji bi mogli naslijediti Nasrallaha je njegov rođak Hashem Safieddine, do sada šef izvršnog vijeća Hezbolaha. Za Amerikance, on je terorist, a ovako je nedavno govorio: "Kazna će doći, ako Bog da. Nećemo puno pričati, sutra će se pričati o gospodaru otpora".

Hezbolah je u kratko vrijeme obezglavljen, osim vođe eliminiran je gotovo cijeli vrh te skupine. Izraelci najavljuju nove akcije, a Hezbolah je i danas izvraćao raketama po Izraelu. U napadima na Izrael pridružili su se i hutisti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.