ŽELI PREDAJU KIJEVA

Putin je spreman pregovarati s Ukrajinom, ali pod ova dva uvjeta

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Putin je spreman pregovarati s Ukrajinom, ali pod ova dva uvjeta
24.02.2022.
u 18:33
Riječ je o uvjetima koji bi, tvrdi Peskov, omogućili postizanje demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine te eliminirali ono što Rusija trenutno smatra prijetnjom protiv sigurnosti svoje države i naroda
Pogledaj originalni članak

Moskva je spremna pregovarati o uvjetima predaje s Kijevom, rekao je tajnik Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov kaže kako je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio spremnost na pregovore s ukrajinskim kolegom, no uz uvjet na dobivanju jamstva neutralnog statusa i obećanja da neće imati oružje na svom teritoriju, piše RT.

Riječ je o uvjetima koji bi, tvrdi Peskov, omogućili postizanje demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine te eliminirali ono što Rusija trenutno smatra prijetnjom protiv sigurnosti svoje države i naroda.

- Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što možemo očekivati ​​od Ukrajine kako bi se riješili problemi takozvane 'crvene linije'. To je neutralan status i odbijanje raspoređivanja oružja - kazao je Peskov.

Dodao je kako će Putin odrediti vrijeme pregovora te istaknuo kako će se Rusija angažirati samo ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati o tome. 

- Operacija ima svoje ciljeve – oni se moraju postići. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da će ciljevi biti postignuti - nastavio je Peskov, sugerirajući da bi, ako Kijev pristane ispuniti zahtjeve, sadašnji vojni napad na Ukrajinu mogao biti prekinut.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
Alle
22:15 24.02.2022.

Rusiju treba izbaciti iz vijeća sigurnosti, ne zaslužuju biti tamo i treba ih blokirati cijeli svijet, dok ne nauče da se u 21 stoljeću ništa ne riješava ratom