ruski predsjednik

Putin održao novi govor: Ruska vojska i mornarica se pojačavaju, postat ćemo još jači

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Putin održao novi govor: Ruska vojska i mornarica se pojačavaju, postat ćemo još jači
22.06.2022.
u 07:07
"Rusija je uvijek prolazila kroz nekakve kušnje i nevolje. Uvijek, da bismo postigli cilj, moramo proći kroz određene poteškoće. Ali, kao što znate, putovanje od tisuću milja počinje jednim korakom" , rekao je Putin
Pogledaj originalni članak

Iako Rusija trenutno prolazi kroz nova iskušenja i nevolje, oni se rješavaju i bit će prevladani, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom sastanka sa studentima vojnih fakulteta u utorak, javlja TASS.

"Država prolazi kroz još jedan niz iskušenja. Da, postoje ograničenja i ona se doista prevladavaju na razne načine, ali se rješava i bit će prevladana", dodao je.

Prema Putinovim riječima, ruska povijest nikada nije doživjela vrijeme kada bi se njeni ljudi mogli "osjećati kao da ne moraju ništa raditi, kao u nekoj zemlji, prosperitetnoj, ali jedva primjetnoj na karti svijeta".

"Rusija je uvijek prolazila kroz nekakve kušnje i nevolje. Uvijek, da bismo postigli cilj, moramo proći kroz određene poteškoće. Ali, kao što znate, putovanje od tisuću milja počinje jednim korakom" , dodao je. 

"Današnji časnici i vojnici štite Donbas od neonacista, bore se za mir i sigurnost našeg naroda, za pravo Rusije na suvereni razvoj. Ponosni smo na to da tijekom specijalne vojne operacije naši borci djeluju hrabro, profesionalno, kao pravi heroji. Ruski borci raznih nacionalnosti bore se rame uz rame", naglasio je Putin.

"Nastavit ćemo razvijati i jačati naše oružane snage uzimajući u obzir potencijalne vojne prijetnje i rizike te ćemo poboljšati njihovu borbenu moć na temelju lekcija modernih oružanih sukoba", rekao je Putin.

"Ruska vojska i mornarica već se pojačavaju u svim važnim segmentima", rekao je Putin i dodao da nema sumnje da će postati još jači.

"Među prioritetima Rusije bit će opremanje nacionalne vojske novim oružjem, poput sustava zračne i proturaketne obrane S-500 koji se već stavlja u pogon, rekao je Putin.

Vojska će morati "proširiti upotrebu robotike, najnovijih sredstava zapovijedanja i izviđanja te bespilotnih letjelica" i "aktivno razvijati oružje temeljeno na novim fizičkim principima", uključujući "lasersko, elektromagnetsko i druge vrste oružja".

"Naravno, rad s osobljem je najvažniji zadatak", naglasio je ruski čelnik.

"Citirat ću poznatog vojnog teoretičara, generala Mihaila Dragomirova: 'Odanost domovini i interesi zajedničke stvari glavni su cilj vojnog obrazovanja", dodao je. ruski predsjednik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.