Rat u Europi

Putin tvrdi: Rusija je spremna sudjelovati u rješavanju globalnih prehrambenih problema

Putin tvrdi: Rusija je spremna sudjelovati u rješavanju globalnih prehrambenih problema
09.10.2022.
u 11:37
Pogledaj originalni članak

"Rusija je spremna sudjelovati u rješavanju globalnih prehrambenih problema, a posebice pomoći najsiromašnijim zemljama", rekao je u nedjelju predsjednik Vladimir Putin u video obraćanju povodom Dana radnika u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji.

"U potpunosti zadovoljavamo domaću potražnju za osnovnim, esencijalnim proizvodima i osiguravamo pouzdanu sigurnost hrane. Štoviše, gradimo naš izvozni potencijal i - želio bih to naglasiti - spremni smo dati svoj doprinos u prevladavanju globalnih prehrambenih izazova i pružiti potrebnu pomoć najsiromašnijim zemljama u razvoju", rekao je.

Sve je to izravan rezultat napora radnika poljoprivrede i prerađivačke industrije, njihovog teškog, ali vrlo važnog i odgovornog posla, istaknuo je Putin.

"Rad pod pritiskom sankcija bez presedana postavlja nove izazove pred sektor poljoprivrede. Rješavat ćemo ih zajednički, uz potporu države, koristeći nametnute restrikcije za vlastiti razvoj", dodao je.

"Moramo unaprijediti tehnološki suverenitet u poljoprivredi. Dakle, moramo unaprijediti naš potencijal u selekciji, genetici i sjemenarstvu, potaknuti prijelaz na suvremenu domaću opremu i tehnologiju te stvoriti uvjete za daljnji priljev investicija", rekao je ruski čelnik. Nacionalna vlada odobrila je u rujnu ažuriranu sektorsku strategiju koja uključuje te zadaće, dodao je Putin, javlja TASS.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.