sjeverna koreja

Pyongyang: Naše prijetnje o detonaciji hidrogenske bombe trebate shvatiti doslovno

Pyongyang: Naše prijetnje o detonaciji hidrogenske bombe trebate shvatiti doslovno
26.10.2017.
u 08:45
Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je još jednom podsjetio Pyongyang da je SAD "totalno spreman" upotrijebiti vojne opcije protiv Sjeverne Koreje
Pogledaj originalni članak

Prijetnju Sjeverne Koreje o detonaciji hidrogenske bombe treba shvatiti doslovno, poručio je diplomat te zemlje uslijed rastućih napetosti s SAD-om

Ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho na marginama Opće skupštine UN-a prošlog mjeseca rekao je da će Pyongyang, ako bude stjeran u kut, izvesti "najsnažniju detonaciju" hidrogenske bombe nad Pacifikom, prenosi RT. Visokopozicionirani diplomat ministarstva vanjskih poslova Ri Yong-pil u srijedu je rekao da ovo upozorenje treba biti shvaćeno doslovno.

- Ministar vanjskih poslova vrlo je svjestan namjera našeg vrhovnog vođe, tako da mislim da njegove riječi trebate shvatiti doslovno - rekao je za CNN, upozoravajući da je Pyongyang svoje riječi uvijek realizirao.

- SAD govori o vojnoj opciji i čak vježba vojne poteze. Sankcijama nas pritišću na svim frontovima. Ako mislite da će to dovesti do diplomacije, u dubokoj ste zabludi - rekao je Ri.

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je još jednom podsjetio Pyongyang da je SAD "totalno spreman" upotrijebiti vojne opcije protiv Sjeverne Koreje.

- Bili biste šokirani da vidite kako smo totalno pripremljeni ako trebamo biti - rekao je Trump, koji idući tjedan ide u posjet istočnoazijskoj regiji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.