MOSKVA

Rjabkov: Sjedinjene Države trebaju uzeti u obzir upozorenja Moskve

Rjabkov: Sjedinjene Države trebaju uzeti u obzir upozorenja Moskve
20.09.2024.
u 09:36
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Države trebaju uzeti u obzir upozorenja Moskve o rizicima dalje eskalacije oko sukoba u Ukrajini, prenijela je u petak ruska državna novinska agencija RIA Novosti izjavu zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Rjabkova.

Komentirajući mogućnost sastanka ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, on je rekao da neće biti sastanka jer strane "nemaju o čemu razgovarati".

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla je odvojeno da bi davanje carte blanch Kijevu da izvodi udare duboko u Rusiji promijenilo prirodu sukoba u Ukrajini.

- Željeli bismo podsjetiti jastrebove s obje strane Atlantika... Oni se igraju vatrom i izgubili su svaki osjećaj za stvarnost - rekla je ona na brifingu.

- Razmjer sukoba koji je započeo zbog Zapada riskira da postane potpuno drugačiji, što bi moglo donijeti opasne posljedice za cijeli svijet - dodala je.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.