SAD istražuje tko je odgovaran za curenje informacija

SAD istražuje tko je odgovaran za curenje informacija
08.04.2023.
u 08:27
Pogledaj originalni članak

Američko ministarstvo obrane istražuje tko je odgovoran za potencijalno curenje informacija o planovima SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih NATO saveznika da ojačaju ukrajinske snage uoči nove ofenzive protiv ruskih trupa, koje se sastojalo od snimaka zaslona povjerljivih vojnih dokumenata objavljenih na Twitteru i Telegramu. New York Times, koji je prvi izvijestio o provali, citirao je vojne analitičare koji kažu da se čini da su datoteke u određenim dijelovima modificirane, što bi moglo ukazivati na pokušaj Moskve da širi dezinformacije.
poster

Dopisnik Wall Street Journala primijetio je da su ruski propagandni kanali izgleda fotošopirali barem jedan od dokumenata nakon što su originalni objavljeni. Yaroslav Trofimov primijetio je kako je iznenada došlo do značajnog povećanja broja ukrajinskih žrtava i zabilježenih gubitaka opreme te golemog smanjenja ruske borbene štete.

Čin krađe tajnih dokumenata i njihovo objavljivanje, bilo s izmjenama ili bez njih, dugogodišnje je oružje informacijskog rata osmišljeno za potkopavanje protivnika.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.