brojni problemi

Šef Ryanaira: U tri desetljeća nisam vidio ovo što se sad događa

Foto: EPA
Šef Ryanaira: U tri desetljeća nisam vidio ovo što se sad događa
16.10.2024.
u 18:17
Njegove izjave spadaju među najoštrije osvrte na ograničenja kapaciteta u sektoru zračnog prometa
Pogledaj originalni članak

Ryanair će morati smanjiti procjene prometa putnika u idućoj godini zbog očekivanih kašnjenja Boeingovih zrakoplova, rekao je Reutersu izvršni direktor niskobudžetne irske zrakoplovne kompanije Michael O'Leary.

"U tri desetljeća nisam vidio ovo"

"Trebali smo dobiti 20 zrakoplova prije kraja prosinca koji će vjerojatno stići u siječnju i veljači. To je u redu, dobit ćemo ih na vrijeme za iduće ljeto. Veliki je problem za Ryanair što bismo trebali dobiti ukupno 30 zrakoplova u ožujku, travnju, svibnju i lipnju iduće godine, a koliko ćemo ih dobiti?" izrazio je dvojbu O'Leary u razgovoru za Reuters.

"Mislim da ćemo očito smanjiti (procjene) rasta prometa za iduću godinu jer mislim da nećemo dobiti tih 30 zrakoplova", dodao je čelnik irskog prijevoznika.

Njegove izjave spadaju među najoštrije osvrte na ograničenja kapaciteta u sektoru zračnog prometa zbog problema Boeinga i Airbusa s opskrbnim lancima. Američki div Boeing u problemima je i zbog štrajka radnika koji traže veće plaće.

O'Leary je naglasio da u tri desetljeća rada u sektoru nije vidio ograničenja kapaciteta sadašnjih razmjera.

"Iduće godine želimo izbjeći reprizu ovogodišnje situacije"

"Iduće godine želimo izbjeći reprizu ovogodišnje situacije. Bili smo se pripremili, okupili posadu za 50 zrakoplova, a onda ih dobili samo 30... bili smo prepuni, s previše osoblja. Ove godine platili smo značajnu cijenu u troškovima", dodao je.

Osvrnuvši se na sukob na Bliskom istoku, O'Leary je rekao da će se Ryanair voditi smjernicama europskog regulatornog tijela za zrakoplovstvo EASA-e.

"Pitanje sigurnosti jasno je kao dan. Ako EASA kaže da je sigurno, ne zanima nas što kažu neki piloti i sindikati", rekao je šef irske kompanije.

Ryanair je obustavio letove za Tel Aviv, Amman i Akabu, napominje Reuters.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.