Pobjegli u Belgiju

Šokantan slučaj: Srpski par ukrao dijete iz bolnice, razlog je bizaran, liječnik tvrdi: Šanse da preživi su male

Foto: EMILIE MADI/REUTERS
Šokantan slučaj: Srpski par ukrao dijete iz bolnice, razlog je bizaran, liječnik tvrdi: Šanse da preživi su male
24.10.2024.
u 15:02
Navodno su roditelji otprije poznati policiji, otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog uporabe narkotika, a pretpostavlja se da su oteli dijete zbog straha od socijalne službe i toga da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien
Pogledaj originalni članak

Francuska policija intenzivno traga za bebom koja je prijevremeno rođena prije 20 dana, a koju su roditelji oteli iz bolnice. Naime,  intenzivno se traga za roditeljima dječaka, kojeg su, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći s ponedjeljka na utorak. Prema dokazima koje ima policija, roditelji su srpskog porijekla, a dječaka imenom Santiago uzeli su iz bolnice iako je prijevremeno rođen i liječnici naglašavaju da su šanse da preživi izvan bolnice sve manje. Ipak je u pitanju nedonošče kojem je potrebna stalna medicinska njega.

Policija je pronašla dokaze da su roditelji pobjegli iz Francuske u Belgiju jer nadzorne kamere snimile su automobil, tamnoplavi Audi, kojim su se koristili. U Belgiji je za njima raspisana tjeralica. 

Navodno su roditelji otprije poznati policiji, otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog uporabe narkotika, a pretpostavlja se da su oteli dijete zbog straha od socijalne službe i toga da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien. U cijeloj priči nisu sami. Kako tvrde izvori, petero rođaka dotičnog para, također srpskog porijekla, u dobi između 16 i 29 godina, pomagalo im je u bijegu i otmici. Stoga, ako ih nadležne službe pronađu, bit će kazneno prijavljeni zbog otmice maloljetnika mlađeg od 15 godina uz pomoć organizirane bande. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.