RAKETE IZNAD GRADA

VIDEO Pogledajte trenutak kada su Izraelci napali Iran

VIDEO Pogledajte trenutak kada su Izraelci napali Iran
26.10.2024.
u 10:23
Izraelski napad na Iran je dovršen, objavila je prije zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu
Pogledaj originalni članak

Trenutno se nalazim u Teheranu, glavnom gradu Irana. U smjeru u kojem moja kamera snima, ovo svijetlo područje, je vojna baza. Iznad te baze snimili smo iransku protuzračnu obranu u aktivnostima presretanja - čuje se na snimci reporter Li Jiannan, koji je bio među prvima koji je sinoć snimio napade koje je Izrael pokrenuo na Iran.

Oni su išli u tri vala, objavila je naknadno izraelska vojska, a gađane su mete u tri područja, od kojih je jedna i kod glavnog grada Irana. Međutim, zasad nema izvješća o civilnim žrtvama, pa ni o oštećenjima na nuklearnim i naftnim postrojenjima. Rakete koje su odjekivale tijekom cijele noći ipak su se mogle vidjeti iz glavnog grada.

Inače, izraelski napad na Iran je dovršen, objavila je prije zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu radi odgovora na iranske napade na Izrael ranije ovog mjeseca. Iranski mediji su zabilježili više eksplozija tijekom nekoliko sati u glavnom gradu i u blizini vojnih baza.

Bliski istok je očekivao izraelski odgovor na iranski napad, u kojem je 1. listopada na Izrael ispaljeno oko 200 balističkih projektila, što predstavlja drugi izravan napad na Izrael u šest mjeseci. Napetosti između suparnika Izraela i Irana su eskalirali otkako je Hamas, proiranska palestinska militantna skupina u Gazi, napao Izrael 7. listopada 2023.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.