IRAN ISPALIO RAKETE

VIDEO Pojavile se prve snimke napada na Izrael

Foto: REUTERS/Amir Cohen
VIDEO Pojavile se prve snimke napada na Izrael
01.10.2024.
u 19:27
Izraelski vojni radio objavio je kako će odgovor Izraela biti snažan. Mediji objavljuju kako se izraelski borbeni zrakoplovi kreću prema Siriji
Pogledaj originalni članak

Rakete su ispaljene iz Irana prema Izraelu, objavila je Izraelska vojska. Sirene su se oglasile diljem Izraela. Iranska državna novinska agencija IRNA potvrdila je da je vojska počela lansirati balističke projektile prema Izraelu, prenosi BBC.

Izraelski vojni radio objavio je kako će odgovor Izraela biti snažan. Mediji objavljuju kako se izraelski borbeni zrakoplovi kreću prema Siriji. Moguće je da je to radi presretanja, no napominju kako je moguće da već kreće odmazda protiv Irana. Iranski državni mediji objavili su kako je lansirano više od 400 projektila.

Izraelske obrambene snage (IDF) pozvale su Izraelce da "ostanu pripravni i precizno slijede upute zapovjedništva na frontu".  "Nakon što čujete sirenu, morate ući u štićeni prostor i tu ostati do daljnjega”, dodaje se. Sustav protuzračne obrane, kako se navodi, u potpunosti je operativan, a građani su upozoreni da mogu čuti "eksplozije koje mogu biti rezultat presretanja ili udara. Nastavite se ponašati odgovorno i smireno kao i do sada te se pridržavajte smjernica. Jaki smo i možemo podnijeti i ovaj događaj. IDF čini i nastavit će činiti sve što je potrebno da zaštiti civile Izraela. IDF je potpuno spreman i za obranu i za napad", poručuje IDF. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.