nevrijeme

VIDEO Superćelijska oluja zahvatila Sloveniju, pogledajte veliko nevrijeme

Foto: Screenshot
VIDEO Superćelijska oluja zahvatila Sloveniju, pogledajte veliko nevrijeme
07.07.2024.
u 20:03
Izvještava se o brojnoj šteti zbog jakih udara vjetra u dijelovima kroz koje je nevrijeme prošlo, ali grad nije napravio veću štetu.
Pogledaj originalni članak

Dvije jake olujne ćelije razvile su se u poslijepodnevnim satima iznad Slovenije. Superćelijska oluja, koja je proputovala središnju Sloveniju, lokalno je raspršila grad uz jake udare vjetra i pljuskove.

Jedna jaka olujna ćelija prešla je preko Ljubljane i otišla u pravcu Domžala, dok je druga prešla preko Trebnja i okolice. Izvještava se o brojnoj šteti zbog jakih udara vjetra u dijelovima kroz koje je nevrijeme prošlo, ali grad nije napravio veću štetu.

U nekim dijelovima Slovenije nevrijeme je otežavalo promet i smanjilo vidljivost. Prometno-informativni centar upozorava da bi moglo biti više vode na putevima. Vozačima se savjetuje da voze oprezno i ​​da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

Prema prognozama Agencije za okoliš Republike Slovenije, i dalje će biti pljuskova ili oluja, posebno u sjevernom dijelu zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu i dalje je moguće nevrijeme u večernjim i noćnim satima, prenosi Klix.ba

Kako prenosi Meteoinfo, u poslijepodnevnim satima iznad Slovenije formirale su se dvije jake olujne ćelije.

 


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.