POTREBNA POSEBNA DOZVOLA

Za jednu od uskrsnih tradicija u Njemačkoj prijeti kazna od 5000 eura

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Za jednu od uskrsnih tradicija u Njemačkoj prijeti kazna od 5000 eura
08.04.2023.
u 15:23
Tradicionalne vatre moraju biti otvorene za javna događanja i dostupne svima. Također, moraju biti prijavljene u općini najmanje 14 dana prije termina održavanja
Pogledaj originalni članak

Mnogo tradicija povezuje se s Uskrsom, a jedna od njih su uskrsni krijesovi. No ako ste u Njemačkoj trebate biti oprezni jer u saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji uskrsni krijesovi nisu dopušteni u privatnim vrtovima. Ovu odluku je donio sud u Münsteru 2004. godine, piše Fenix Magazin.

Tamo je od 2018. godine privatno paljenje vatre dopušteno samo u Düsseldorfu. Krijesovi se mogu organizirati samo na Veliki petak, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, a u slučaju nepoštivanja ovog pravila prijeti kazna od 5000 eura

"Tradicionalne vatre moraju biti otvorene za javna događanja i dostupne svima. Također, moraju biti prijavljene u općini najmanje 14 dana prije termina održavanja. Organizatori trebaju obavijestiti i lokalne vatrogasce", piše Fenix Magazin.

Kod organiziranja uskrsnih krijesova važna je zaštita prirode i životinja pa se, prije nego što se zapali vatra, mora provjeriti postoje li legla ptica ili drugih životinja. 

Na krijesu se smije spaljivati samo prirodno lišće i granje. Na vlastitom imanju teško je kontrolirati ova pravila, pa ako se ne radi o tradicionalnoj vatri vrijede druga pravila koja se mogu razlikovati od općine do općine, navode njemački mediji. No uglavnom vrijedi da je za vatru na zemlji, tj. logorsku vatru, potrebna posebna dozvola od općine. Kada je u pitanju paljenje vatre u posebnim specijaliziranim posudama presudni su veličina i gorivo. Kako navode njemački mediji, posuda za vatru može imati najveći promjer od jednog metra. Osim toga, smiju se spaljivati ​​samo cjepanice i grane.

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.