Sinoćnje obraćanje

Zelenski: Rusija želi od Hersona napraviti zonu isključenja, svijet mora reagirati

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
Zelenski: Rusija želi od Hersona napraviti zonu isključenja, svijet mora reagirati
29.10.2022.
u 10:07
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u obraćanju narodu osvrnuo se na rusku mobilizaciju i postupanja Rusa u okupiranim teritorijima.

On ne vjeruje kako je Rusija gotova s mobilizacijom. "Iako Rusija pokušava pojačati pritisak na naše položaje korištenjem mobiliziranih ljudi, oni su toliko loše pripremljeni i opremljeni, toliko grubo iskorišteni od strane zapovjedništva da bi Rusiji uskoro mogao zatrebati novi val mobilizacije" napisao je.

Dodaje kako se u Ukrajini pripremaju za "činjenicu da će sadašnje rusko vodstvo tražiti bilo kakve nove prilike za nastavak rata" za što djelomično krivi i ruske saveznike, posebice Iran.

Rekao je da se otprilike četiri milijuna Ukrajinaca trenutno nosi s restrikcijama električne energije, no jedan od najvećih problema je u ruskom "rastavljanju" ukrajinskog zdravstvenog sustava u okupiranim regijama. "Okupatori su odlučili zatvoriti zdravstvene ustanove u gradovima, oduzeti opremu, kola hitne pomoći, sve... Stvaraju pritisak na liječnike koji su ostali na okupiranim područjima kako bi se preselili u Rusiju" izjavio je Zelenski.

"Rusija pretvara Herson u zonu bez civilizacije, bez elementarnih stvari dostupnih u većini zemalja na svijetu. Prije dolaska Rusije, ova je regija bila normalna i sigurna, ali Rusija od Hersona pokušava napraviti zonu isključenja. Svijet mora reagirati na ovo" zavapio je ukrajinski predsjednik.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.