HBŽ

22.000 KM lovačkim udrugama za razvoj lovstva i nabavu opreme

22.000 KM lovačkim udrugama za razvoj lovstva i nabavu opreme
18.10.2024.
u 17:32
Ukupno gledano, jedan od većih problema lovačkih udruga u županiji je zgažena i stradala divljač u prometu
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije donijelo je odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje razvoja lovstva na području Županije za 2024. godinu.

Odluka, koju je potpisao resorni ministar Božo Perić, donesena je na temelju provedenog javnog poziva objavljenog u rujnu, kojim se dodjeljuju bespovratne novčane potpore korisnicima sportsko-gospodarskih lovišta u Županiji u ukupnom iznosu od 22.000 KM osiguranih u županijskome proračunu.

Novčanu potporu dobilo je devet lovačkih udruga i društava. Najveći iznos - 7088 KM dobilo je Lovačko društvo "Risovac" iz Bosanskog Grahova za projekt i potrebe nabave kompletnog seta automatske solarne hranilice, zatim rashladne vitrine te naknade za stručnu službu.

Udruzi lovaca "Drvar" iz Drvara pripalo je 2598 KM. Taj iznos drvarski lovci dobili su za projekt nabave kompleta automatske hranilice, nadzorne kamere i materijala za lovno-gospodarske i lovno-tehničke objekte.

Lovačkoj udruzi "Cincar" Livno dodijeljeno je 2567 KM, a sredstva će se utrošiti za nabavu hrane za divljač - sol, kukuruz, te materijala za promatračnice i opreme za lovočuvara.

Lovačka udruga "Cincar" iz Livna spada u razmjerno veće lovačke udruge, ima 320 redovitih i 45 počasnih članova.

- Proteklih godina dosta smo uložili u lovišta, izgradili određene objekte, hranilice za divljač, vršimo prehranu divljači, sjetvu i drugo. Međutim, imamo jako velikih problema s pregaženom divljači na cestama, u posljednje dvije godine isplatili smo blizu 50.000 KM radi odštete na vozilima. Ukupno gledano, jedan od većih problema lovačkih udruga u našoj županiji je zgažena i stradala divljač u prometu. Imamo i drugih troškova, snalazimo se kako možemo, iznos koji smo dobili bit će nam od pomoći, utrošit ćemo ga onako kako smo naveli u prijavi - rekao je Igor Tomić, tajnik Lovačke udruge "Cincar" Livno.

Lovačkoj udruzi "Vran" Tomislavgrad odobreno je 1685 KM, a predviđeno je za izradu lokava za divljač.

Lovačkom društvu "Tetrijeb" Glamoč pripalo je 1480 KM za terensko vozilo Lada Niva za potrebe lovočuvarske službe.

Lovačka udruga "Srndać" Glamoč dobila je 1353 KM za nabavu automatske hranilice za divljač i hranu (kukuruz).

Iznos od 1311 KM namijenjen je Lovačkoj udruzi "Livanjsko polje" Lištani za nabavu automatske hranilice za divljač i materijal za lovno-gospodarske i lovno-tehničke objekte.

Sredstva u iznosu od 1181 KM izdvojena su Lovačkoj udruzi "Ždral" Livno za nabavu hrane za divljač - kukuruz i sol.

Lovačka udruga "Orlov kuk" Tomislavgrad dobila je 833 KM za nabavu kukuruza za hranu, sjetvu te materijal za hranilice.

Dobivena sredstva lovačke udruge mogu koristiti samo za utvrđenu namjenu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.