RAVNATELJICA DAJE IZJAVE

Agencija o tragediji na trajektu Lastovo: Očevid i ispitivanje svjedoka će biti gotovo do kraja dana

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Agencija o tragediji na trajektu Lastovo: Očevid i ispitivanje svjedoka će biti gotovo do kraja dana
13.08.2024.
u 11:45
Do nesreće je, podsjetimo, došlo ove nedjelje u Malom Lošinju, nakon što je propala rampa trajekta te na mjestu usmrtila tri pomorca, a četvrtog je teško ozlijedila
Pogledaj originalni članak

Ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Alana Vukić dat će izjavu u Rijeci danas u 11.30 sati, nakon tragedije na trajektu Lastovo koja je odnijela tri života. Do nesreće je, podsjetimo, došlo ove nedjelje u Malom Lošinju, nakon što je propala rampa trajekta te na mjestu usmrtila tri pomorca, a četvrtog je teško ozlijedila. Jadrolinija je svoje zastave spustila na pola koplja u znak pijeteta prema poginulim pomorcima. 

- Agencija dežurnih službi je zaprimila obavijest o predmetnoj nesreći putničkog broda Lastovo. Dežurni istražitelji krenuli su na obavljanje očevidnih radnji, i one će biti dovršene do kraja dana. Agencija ne utvrđuje krivnju i odgovornost, već spriječavanje nesreća u budućnosti u sva tri vida prometa. Do kraja dana će biti ispitani svi, izuzev jednog jer nije u mogućnosti zbog zdravstvenog stanja - kazala je ravnateljica na početku.

O detaljima Vukić nije htjela govoriti, te komentirala kako Agencija tek ''izdaje preporuke za sprječavanje nesreća u budućnosti''. Agencija bi prvo trebala izdati nejavni nacrt izvješća koji će biti dostupan za obitelj unesrećenih, tvrtku i sve zainteresirane strane, a u konačnici se objavljuje i konačno izvješće koje će biti dostupno za javnost te u kojima bi se trebalo otkriti što se točno dogodilo. Nacrt te konačno izvješće, poručila je Vukić, trebao bi biti gotov do kraja godine.

O svemu se u međuvremenu oglasila i Agencija, naglašavajući kako istražuju kako je do nesreće došlo. ''Dana 11. kolovoza 2024. godine oko 15:40 sati prema lokalnom vremenu, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu je zaprimila informaciju o vrlo ozbiljnoj pomorskoj nesreći RO-RO putničkog broda „Lastovo“ u Malom Lošinju, u kojoj su poginula 3 člana posade Jadrolinjie, dok je četvrti član posade teško ozlijeđen.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena odmah po događaju od strane dežurnih službi. Odmah po dojavi o događaju, istražitelji pomorskih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji, a koje traju i dalje. Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je dana 12. kolovoza 2024. godine Odluku o pokretanju sigurnosne istrage predmetne pomorske nesreće'', navodi se.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.