Sjeverna Hercegovina

Apel iz župa Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula: Stanje kaotično, potrebni lijekovi, agregati...

Apel iz župa Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula: Stanje kaotično, potrebni lijekovi, agregati...
04.10.2024.
u 14:28
Don Marin Marić, župnik u Obrima i župni upravitelj u Solakovoj Kuli za Večernji list se uspio kratko javiti poručivši kako je situacija kaotična
Pogledaj originalni članak

Katastrofalne poplave koje su pogodile područje sjevera Hercegovine i središnju Bosnu, potpuno su odsjekle od svijeta i područje doline rijeke Neretvice, odnosno župa Podhum-Žitače, Obri i Solakova Kula. Don Marin Marić, župnik u Obrima i župni upravitelj u Solakovoj Kuli za Večernji list se uspio kratko javiti poručivši kako je situacija kaotična. Nešto ranije, don Marin je za Katolički tjednik pojasnio kako sinoč od 2:00 sata nemaju struje i telefona, upozorivši kako su se s planine Bokševice pokrenula klizišta koja su ih u potpunosti odsjekla od svijeta. Ovom je prilikom župnik uputio apel za dostavu vode, lijekova i agregata – što im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Podsjećamo, u katastrofalnim poplavama i odronima najteže je stradao sjeverni dio Hercegovine, odnosno područja Jablanice i Konjica, ali i središnje Bosne, konkretno Kiseljaka, Fojnice i Kreševa. Na terenu su sve službe, uključujući i pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. No, prema svemu sudeći BiH će trebati podršku međunarodnih institucija. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.