TREBAO BITI VEČERAS

Baby Lasagna otkazao koncert u Sarajevu u znak solidarnosti nakon poplava

Baby Lasagna otkazao koncert u Sarajevu u znak solidarnosti nakon poplava
04.10.2024.
u 15:50
Pogledaj originalni članak

Dijelove Bosne i Hercegovine sinoć su pogodile katastrofalne poplave, a zbog velikog broja poginulih, iz solidarnosti prema žrtvama i njihovim obiteljima, otkazan je koncert Baby Lasagne u Sarajevu. Solistički koncert popularnog pjevača i ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske na Euroviziji trebao se održati večeras u sarajevskom Domu mladih. U sklopu njegovog koncerta, trebali su gostovati Katarza&Geko, Dernex band i DJ Isane.

"Sa velikim žaljenjem obavještavamo javnost da će se koncert grupe Baby Lasagna koji je bio zakazan za večeras, 4. listopada u Domu mladih u Sarajevu. Odluka je donesena zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, posebice područja Jablanice, Konjica i okolnih općina, gdje je proglašeno izvanredno stanje. Naša misao i podrška idu svim građanima pogođenim ovom nesrećom te smatramo da bi bilo neprimjereno održavati koncert u ovako teškim okolnostima. Sigurnost i solidarnost prema našim sugrađanima u ovim trenucima su na prvom mjestu. O svemu što se tiče eventualnog povrata novca, molimo kupce da svoj povrat izvrše kod prodajnog partnera kupikartu.ba. Hvala vam na razumijevanju i nadamo se skorom susretu u boljim okolnostima", napisali su organizatori, prenosi Klix. 

Podsjetimo, tijekom noći je počela padati jaka kiša koja je do jutra napravila ogroman problem u mnogim mjestima u Bosni i Hercegovini, a najmanje je 15 poginulih osoba. Teška situacija je posebno u Jablanici, a zatim i u Kiseljaku, Fojnici, Kreševu i Konjicu.  

Putna komunikacija je blokirana ka mnogim mjestima na jugu države i u sredipnjoj BiH. Magistralni put Sarajevo - Mostar je u potpunoj obustavi prometa s obzirom na to da je cesta uništena, a alternativni pravci su preko Bugojna i Foče.

Udruga  Pomozi.ba otvorilo je humanitarni broj za unesrećene u poplavama u BiH. Pozivom na 17039 donirate 2 KM.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.