Tijekom proteklih tjedana većina nas je konzumirala tešku i visokokaloričnu hranu, a sada je vrijeme za detoksikaciju koja pomaže tijelu da se vrati u ravnotežu, daje energiju i poboljšava zdravlje. Cilj je očistiti tijelo od toksina koji su se nakupili u tijelu.
Detoksikacija počinje na tanjuru. Povrće koje se svakodnevno mora naći na našem jelovniku je lisnato zeleno povrće, korjenasto povrće bogato vlaknima i vitaminima, luk i češnjak koji povećavaju sposobnost jetre da neutralizira toksine, piše Story.
Povećajte unos magnezija konzumacijom špinata, blitve, orašastih plodova... Magnezij opušta mišiće, a može djelovati opuštajuće i na crijeva, čime se smanjuje izloženost tijela toksinima, pišem Lepa i srećna.
Adekvatan unos tekućine neophodan je u borbi protiv toksina. Tekućinu možemo unijeti konzumacijom juha, čajeva, sokova i naravno vode. Važno je piti dvije litre tekućine dnevno, između obroka, a ne tijekom obroka. Za dodatno čišćenje organizma svakodnevno pijte čaj od maslačka.