Za vrijeme toplih ljetnih mjeseci ne volimo paliti pećnicu i puno vremena provoditi u kuhinji. Ako nas tijekom vrućih dana uhvati želja za slatkim, cheesecake je izvrsno rješenje. Ovaj kolač se ne peče, gotov je vrlo brzo, a napraviti ga možete za svega 15-ak minuta.
Ako tražite ideju za ljetni desert, pripremite ukusni cheesecake s bijelom čokoladom i malinama koji će vas osvojiti na prvu. Slatko-kisela lagana kombinacija bit će savršena za ljetna druženja, a najveći posao će obaviti hladnjak jer se cheesecake nekoliko sati treba hladiti kako bi se stisnuo, piše Zadovoljna.hr.
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mljevenih petit keksa
- 150 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
- 2 žlice meda
Za kremu:
- 500 g krem sira
- 250 g sirnog namaza
- 300 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera u prahu
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 1 pakiranje želatine u prahu
Dodatno:
Svježe ili zamrznute maline
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – priprema:
- Pripremite podlogu od keksa. Petit keks usitnite u multipraktiku. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi dodajte mlijeko i med pa sve dobro pomiješajte. Dodajte mljeveni keks i sjedinite smjesu. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
- Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajte vrhnju i neprestano miješajte, sve dok se čokolada ne bude potpuno otopila.
- Dok se čokolada topi pripremite želatinu po uputama na vrećici. Kada želatina nabubri, dodajte čokoladi i vrhnju i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Posudu maknite s vatre dok se želatina topi kako vrhnje ne bi zakuhalo.
- U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promiješajte mikserom na najmanjoj brzini kako bi se dvije smjese dobro povezale.
- Smjesu izlijte na podlogu od keksa pa ubodite svježe ili zamrznute maline na vrh torte. Ovisno o tome kakav presjek želite, maline ubodite pliće ili dublje.
- Hladite tortu najmanje četiri sata.