In memoriam: Ante Ćorušić

Bio je jedan od najistaknutijih zdravstvenih djelatnika, sudjelovao u brojnim reformama

Foto: PIXSELL
Bio je jedan od najistaknutijih zdravstvenih djelatnika, sudjelovao u brojnim reformama
21.10.2024.
u 13:10
Pogledaj originalni članak

Ante Ćorušić koji je poginuo danas u 66. godini života bio je hrvatski liječnik i političar, specijalist ginekologije i opstetricije, poznat po svojoj ulozi u zdravstvu i politici u Hrvatskoj. Bio je dugogodišnji ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb (KBC Zagreb), jedne od najvažnijih medicinskih ustanova u Hrvatskoj. Osim svog medicinskog djelovanja, Ćorušić je kao aktivan član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sudjelovao u kreiranju politika vezanih uz zdravstvo u Hrvatskoj.

Ćorušić je također obavljao dužnost savjetnika za zdravstvo u Vladi Republike Hrvatske te je bio član Nacionalnog zdravstvenog vijeća. U sklopu svojih političkih aktivnosti, zalagao se za reforme u zdravstvenom sustavu, ali je također bio i tema brojnih kontroverzi i kritika, uglavnom vezanih uz način upravljanja zdravstvenim institucijama i pristup zdravstvenim reformama.

Obnašao je i funkciju predsjednika Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju. Na poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb imenovan je 28. siječnja 2016. godine, na prvoj sjednici tadašnje vlade pod vodstvom Tomislava Karamarka. Iako je u početku figurirao kao kandidat za ministra zdravstva, zbog protivljenja stranke Most, Ćorušić je prihvatio čelnu poziciju u najvećoj bolnici u zemlji.

Zbog svojih profesionalnih i političkih uloga, bio je prepoznat kao ključna figura u hrvatskom zdravstvenom sektoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.