BRZO I JAKO FINO

Blažena piletina! Za točno pola sata gotov je ručak koji nitko od ukućana neće odbiti

Blažena piletina! Za točno pola sata gotov je ručak koji nitko od ukućana neće odbiti
02.01.2023.
u 14:48
U receptu za hasselback piletinu po želji možete udvostručiti količinu nadjeva ako budete imali veće komade prsa, a za dodatnu aromu možete malo sotirati češnjak na tavi prije nego što ga dodate ricotti i špinatu.
Pogledaj originalni članak

Umjesto cheddar sira možete koristiti neki drugi sir koji se fino topi, a i sa satojcima u nadjevu se možete poigrati. Mogućnosti su različite – mi smo vam dali ideju, a vi je razradite po svom ukusu i željama.

Hasselback pileća prsa s nadjevom od ricotte i špinata 

Sastojci:

  • 100 g svježeg špinata
  • 100 g ricotta sira
  • 2 veća komada pilećih prsa
  • 40 g cheddara, može i drugi sir po želji
  • 2 žličice mljevene paprike
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu

Priprema:

Špinat bacite na ulje na srednje jakoj vatri i pustite ga nekoliko minuta (uz povremeno miješanje) da povene. Umiješajte ricottu i ostavite na vatri još 30-60 sekundi. Stavite sa strane da se ohladi. Zarežite nožem uzdužno pileća prsa (napravite nekoliko rezova), neka rezovi budu međusobno udaljeni oko 1 cm. Nemojte rezati do dna, nego toliko da dobijete džepiće koje ćete puniti nadjevom. Rasporedite ravnomjerno mješavinu špinata i ricotte u džepove. Začinite piletinu solju i paprom. Naribajte cheddar i obilno ga pospite po vrhu. Pospite mljevenu papriku preko piletine da dobijete malo boje i aromu. Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 20-25 minuta na 200 °C dok se sir ne otopi i ne iscure sokovi iz piletine.

 



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.