Bogata okusom, kako joj i samo ime govori, ova će torta očarati sve ljubitelje čokolade.
Sastojci
BISKVIT:
380 g Glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
70 g nezaslađenog kakaa
prstohvat soli
4 velika jaja
270 g šećera
1 Vanilin šećer
50 ml ulja
200 ml tople vode
260 g jogurta
KREMA:
400 g sira
400 g tamne čokolade/čokolade za kuhanje
75 g šećera u prahu
175 ml slatkog vrhnja za šlag (mliječnog)
OSTALO:
50 ml mlijeka
2-3 žlice čokoladnih mrvica za dekoraciju
malo ulja za premazivanje kalupa
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 170°C, a kalup za tortu promjera 22 cm obložite papirom za pečenje i premažite s malo ulja.
2. Pjenjačom zasebno izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol, a zasebno jaja, šećer, vanilin šećer, ulje, toplu vodu i jogurt. Zatim sve sjedinite i izmiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu pa prelijte u kalup, piše Coolinarika.
3. Pecite oko 60 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u biskvit ne izađe čista. Ohladite u kalupu, zatim izvadite i razrežite na tri jednake kore. Kad se biskvit ohladi pripremite kremu.
4. Čokoladu sitno nasjeckajte pa otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U posudu za miksanje stavite čokoladu, krem sir i šećer i miksajte dok smjesa ne postane kremasta i jednolična. Zatim ulijte ohlađeno vrhnje za šlag i miksajte do željene teksture - krema mora biti svilenkasta i lijepo se razmazivati.
5. Odmah složite tortu: Svaku koru namočite s malo mlijeka i premažite kremom, a zatim premažite i cijelu tortu izvana. Pospite čokoladnim mrvicama.