Savršen spoj bogatstva okusa i savršene teksture

Bogata i kremasta torta od Nutelle i badema: Oduševit će i najzahtjevnije

Foto: Shutterstock
Bogata i kremasta torta od Nutelle i badema: Oduševit će i najzahtjevnije
05.06.2024.
u 08:57
Pogledaj originalni članak

Torta od badema i Nutelle spoj je bogatstva okusa i savršene teksture, koji će oduševiti i one najzahtjevnije. Idealna je za posebne prigode, rođendane ili samo da razveselite najmilije nakon ručka. 

Sastojci:

325 g mljevenih sitno badema

150 g šećera

prstohvat soli

6 većih bjelanjaka

žličica ekstrakta vanilije

Za glazuru:

675 ml vrhnja za šlag

50 g šećera

2 žličice likera od badema ili čokolade ili kave

2 žličice ekstrakta vanilije

 350 g Nutelle

čokolada za dekoraciju

 

Priprema:

Ocrtajte 3 kruga od 20 cm na papiru za pečenje. Zagrijte pećnicu na 160˚C. U velikoj zdjeli promiješajte bademovo brašno, šećer i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte 6 bjelanjaka u snijeg. Dok je mikser uključen, dodajte vanilije, zatim šećera i nastavite miješati velikom brzinom, piše Skuhaj.hr.

Nježno umiješajte bjelanjke u brašno badema, podijelite i raširite tijesto što je ravnomijernije moguće na 3 dijela. Pecite na 160˚C 25 minuta, i tako sve tri kore. 

U zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom i miksajte na najvećoj brzini dok se ne formira u šlag. Dodajte liker i ekstrakt vanilije te nastavite miješati dok se ne razmaže. Stavite u hladnjak.

Namažite nutellom 2 sloja torte i ostavite sa strane. Treći sloj torte obilno pokrijte glazurom. Stavite sljedeći sloj s Nutellom prema dolje. Pokrijte vrh glazurom. Ponovite s posljednjim slojem, a zatim premažite vrh i strane torte glazurom. Prelijte čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.