Sve ljubitelje kremastih deserta osvojit će recept borovnica puding tart. Prhko tijesto s limunom, sloj pekmeza, puding od vanilije, te kremasti i mirisni puding s komadićima borovnice jamci su osvježavajućeg okusa. Baš za ljetne dane!
Coolinarika donosi recept blogera Hungry Mile.
SASTOJCI
100 g Glatkog brašna
100 g Oštrog brašna
svježe naribana korica limuna
40 g šećera u prahu
prstohvat soli
120 g hladnog maslaca
2 žlice hladne vode
ZA PUNJENJE:
3 - 4 velike žlice Voćnog namaza borovnica 100% iz voća
800 ml mlijeka
6 žlica šećera
1 Puding vanilija
1 Puding borovnica
Priprema
1. Prvo pripremite tijesto za koru. Brašno, koricu limuna, šećer i sol pomiješajte pa im dodajte hladni maslac narezan na kockice, utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i kratko mijesite dok se sve ne sjedini.
2. Zamotajte u prozirnu foliju, spljoštite u disk i ohladite 30 minuta u frižideru. Tijesto razvaljajte, ali ne pretanko.
3. Zatim ga prebacite u pleh koji ste prethodno premazali s malo maslaca i posuli brašnom sa svih strana. Prebacite pomoću papira ili folije, ili zarolajte na valjak, pa ga dobro utisnite u dno i rubove
4. Višak tijesta odrežite i njime popunite eventualne praznine ili rupe, koru izbodite vilicom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, tj. dok se pećnica ne zagrije na 200°C.
5. Pecite oko 20 minuta, tj. dok ne bude lijepo rumeno i keksasto. Pečenu koru dobro ohladite.
6. Mlaku koru premažite s pekmezom od borovnice. Ostavite sa strane da se hladi.
7. U 400 ml mlijeka skuhajte puding od vanilije, po postupku kao na pakiranju.
8. Kuhani puding ravnomjerno rasporedite po pekmezu.
9. U preostalih 400 ml mlijeka skuhajte puding od borovnice i rasporedite ga po pudingu od vanilije.
Posluživanje
Prije posluživanja dobro ohladite; prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.
Savjet
Tijesto ćete najlakše razvaljati između dva papira za pečenje ili dva komada plastične folije.