Brazilski nogometaš kopirao Ronaldovu dijetu i zažalio: Mislio sam da ću umrijeti na terenu

Foto: Screenshoot
Brazilski nogometaš kopirao Ronaldovu dijetu i zažalio: Mislio sam da ću umrijeti na terenu
28.02.2023.
u 20:44
Pogledaj originalni članak

Veznjak Palmeirasa Gabriel Menino pokušao je slijediti dijetu koju prakticira Cristiano Ronaldo, ali se veoma brzo pokajao.

Ronaldo je uzor mnogim nogometašima na svijetu, a posebno zbog svoje fizičke forme iako ima 38 godina. Portugalski nogometaš je i dalje spremniji od brojnih mlađih igrača, a posebno je specifičan njegov način prehrane.

Kako bi poboljšao svoje performanse na terenu, Gabriel Menino je pokušao promijeniti svoju dnevnu rutinu. Zamolio je nutricionistu Mirtesa Stancanellija da mu prilagodi plan prehrane po uzoru na onaj Cristiana Ronalda, no to se nije ispostavilo kao dobro rješenje.

Ronaldo preferira ishranu bogatu proteinima, s minimalnom količinom šećera, masti i ugljikohidrata. Jede do šest obroka dnevno i izbjegava sva alkoholna i gazirana pića.

Stoga, Menino je odlučio slijediti njegove stope, ali stvari nisu išle baš po planu te je o tome pričao u podcastu Palmeiras Cast.

"Bio sam na svojoj normalnoj težini, ali sam to htio promijeniti. Pozvao sam nutricionistu i zamolio da mi napravi dijetu kao onu Cristiana Ronalda. Htio sam izgledati poput njega", rekao je Menino i onda objasnio kakva je dijeta bila:

 

"Dijeta je bila ovakva. Za doručak jaje i dodatak prehrani. Prije treninga ponovo suplement, a ručak je mogao biti roštilj i salata. Isto to iza večeru, a onda prije spavanja još jedan dodatak prehrani. To je bilo to", dodao je.

S dijetom je počeo prije ovosezonskog duela protiv Americe MG. Ubrzo je shvatio da strogi režim prehrane neće donijeti dobre stvari po njegovu igru.

"Zagrijavao sam se i onda više nisam mogao trčati. Mislio sam da ću umrijeti na terenu. Pet minuta igre i više nisam mogao. Trebao sam biti zamijenjen, ali je nutricionista vidio da mi nije dobro. Zamolili su masera da mi donese gel i izotonik, konzumirao sam ga i to me spasilo", zaključio je Menino.

U međuvremenu, Ronaldo se i dalje drži stroge dijete. Čak je uspio nagovoriti svoje nove saigrače u Al Nassru da poboljšaju svoje prehrambene navike, što je potvrdio klupski nutricionist Jose Blesi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.