Jesenski klasik

Brza, jednostavna i sočna: Pita od jabuka čije se tijesto ne mijesi

Brza, jednostavna i sočna: Pita od jabuka čije se tijesto ne mijesi
08.10.2022.
u 20:12
Pogledaj originalni članak

Želiš li brzi kolač koji uspijeva sto posto, napravi ga po receptu koji ti donosimo u nastavku

Postoji li išta ljepše, nego kada u jesen zamiriše topli kolač od jabuka? Da bi pripremila jedan takav ne moraš biti majstorica od kolača, već samo pronaći pravi recept, a mi ga imamo. Po ovom receptu ispeći ćeš najjednostavniju pitu od jabuka koja je izuzetno sočna i ukusna te se topi u ustima.

Recept je namijenjen svima koji se boje tijesta, a osobito onima koji zaziru od prhkog. Tijesto za ovaj kolač ne mijesiš, već ga umutiš i izliješ u pleh. No, da ne duljimo s uvodom, u nastavku pročitaj kako napraviti najjednostavniju pitu od jabuka i u jesen unijeti čaroliju.

Izvor: Pexels

Sastojci:

Biskvit

  • tri jaja
  • šalica (od dva dcl) šećera (možeš i manje)
  • 1,5 dcl ulja
  • dva dcl mlijeka
  • dvije šalice brašna
  • prašak za pecivo
  • žličica arome vanilije
  • kakao u prahu

Nadjev

  • četiri ili pet jabuka
  • tri žlice šećera
  • vanilin šećer
  • žličica cimeta

Postupak:

  1. Jabuke oguli i izribaj pa dodaj tri žlice šećera (ili više ukoliko su kisela sorta), cimet i vanilin šećer.

2. Izmuti jaja sa šećerom pa postepeno dodavaj brašno, ulje, prašak za pecivo, aromu vanilije i mlijeko. Miksaj dok se sastojci ne sjedine. Polovicu smjese izlij u pleh koji si obložila papirom za pečenje te stavi u zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, desetak minuta.

3. Potom izvadi biskvit iz pećnice, ravnomjerno rasporedi po njemu jabuke i ravnomjerno zalij ostatkom biskvitne smjese (u taj ostatak možeš umutiti žličicu kakaa u prahu i dobit ćeš dvobojni kolač bogatijeg okusa). Vrati u pećnicu i peci još 30 minuta. Nakon što je pita gotova pusti je da se ohladi, pospi šećerom u prahu i nareži na kocke.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.