Odličan ljetni recept

Brza pita od tikvica i sira bez klasičnih kora koja će vas raspametiti

Brza pita od tikvica i sira bez klasičnih kora koja će vas raspametiti
10.06.2024.
u 14:42
Brza pita od tikvica i sira bez kora odličan je odgovor na sparne dane i večeri i gužvu kroz radni tjedan, a možete je poslužiti kao predjelo, prilog ili glavno jelo
Pogledaj originalni članak

Sezonsko, fino i – malo drugačije. Dobra stara pita u ovom je receptu zadržala svoj oblik, ali sastojci i nadjev nisu toliko česti za ovaj klasik balkanske kuhinje. Zapravo, nitko tko razvlači kore za pitu ne bi ovo jelo nazvao pitom nego složencem, ali nama je sasvim svejedno kako se stvari zovu – dokle god su ovako ukusne.

Brza pita od tikvica i sira bez kora odličan je odgovor na sparne dane i večeri i gužvu kroz radni tjedan. Možete je poslužiti kao predjelo, prilog ili glavno jelo, a možete je uklopiti i u svoje ljetne ciljeve.

"Za pravu fit verziju birajte posni sir i integralne verzije brašna", preporuka je portala www.krenizdravo.hr na kojemu smo pronašli ovaj recept koji nas je oduševio jednostavnošću pripreme i sočnim okusom ljeta. Ako ste više za klasiku, ovdje ćete pronaći i recept za brzu pitu s tikvicama, sirom i - pravim korama za pitu.

Sastojci za brzu pitu od tikvica i sira:

- 2 manje tikvice, naribane
- 300 g ricotta sira
- 100 g posnog sira
- 1 šalica brašna
- 2 jaja
- 2 režnja češnjaka, nasjeckana
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- crni papar
- sol
 -2 žlice peršina, svježe nasjeckanog

Priprema brze pite od tikvica i sira:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Nakon što ste naribali tikvice, pustite ih da odstoje oko 15 minuta kako bi se otpustio višak vode.

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak nekoliko minuta.

U zdjeli pomiješajte sve sastojke.

Posudu za pečenje premažite uljem ili obložite papirom za pečenje te u nju ravnomjerno rasporedite smjesu.

Pecite oko 30 – 40 minuta, a čačkalicom provjerite je li pečeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.