Bez dizanja i čekanja. Možete jesti toplo ili hladno, puniti čime vama odgovara. Za kratko vrijeme štrudla na stolu.
Sastojci
– čaša (200 ml) tečnog jogurta
– 400-500 grama brašna
– 1 vanilin šećer
– 2 kasike kristal šećera
– 1 prašak za pecivo
– 50 grama maslaca, otopljenog
– jaje za premazivanje
Priprema
Otopite maslac, dodati jogurt, vanilin šećer i šećer. Dodavati brašno (pomiješano sa praškom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama, piše Coolinarka.
Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lijepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji, a ako ne odmah razvaljajte, mažite i zarolajte štrudlu.
Možete puniti po želji. Ja sam punila džemom od jabuka i makom. Mak samo potopim u par kašika vrućeg mlijeka i par kašika šećera, da bude kompaktna smjesa, gusta, a maziva.
Oblikovanu štrudlu prije pečenja premazati jajetom. Ako želite da vam štrudle budu manje, podijelite masu na dva dijela. Ja sam ispekla dvije manje štrudle u tepsiju 20x30cm, na 180 stupnjeva, 30 min., odnosno dok lijepo porumeni.