RECEPT DANA:

Brzi kolač od jabuka

Brzi kolač od jabuka
17.02.2024.
u 11:04
Pogledaj originalni članak

Ne mora svaka slastica biti komplicirana i zahtjevna za pripremu. Nekad su najbolje stvari one koje su najjednostavnije. A takav je i ovaj brzi kolač od jabuka, prepun okusa, sočan i neodoljiv.

Brzi kolač od jabuka je savršena slastica Još kad ti otkrijemo da je tajna sočnosti ovog biskvita u kiselom vrhnju... Ma nitko ti neće biti ravan u kuhinji nakon što svojim gostima poslužiš ovaj divan, jednostavan brzi kolač od jabuka. Brzi kolač od jabuka gotov je za manje od sat vremena, a nakon njegove pripreme neće ti ostati puno prljavog posuđa za pranje. Također, možeš ga poslužiti već mlakog pa ovaj brzi kolač od jabuka ne treba dugo čekati. A poslužiš ga jednostavno uz kavu ili čaj!

Brzi kolač od jabuka

Sastojci - za kolač:

  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica vanilije
  • 250 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 2 šalice narezanih jabuka (1 šalica = 250 ml)

Sastojci - za nadjev:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 80 g nasjeckanih oraha

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem pleh za pečenje (pravokutni dimenzija cca 20 x 30 cm ili veći okrugli kalup za torte).
  2. Pomiješaj sastojke za nadjev. 
  3. Najprije izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu i postepeno dodaj jaja, jedno po jedno.
  4. U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke – brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. 
  5. U smjesu jaja, šećera i maslaca dodaj naizmjenično dio suhih sastojaka pa dio vrhnja. Lagano miksaj dok se sastojci ne sjedine.
  6. Ubaci jabuke narezane na kockice i promiješaj drvenom žlicom. 
  7. Prelij u pripremljenu posudu za pečenje, pospi pripremljenim nadjevom i peci 35-40 minuta. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov.
  8. Kolač prije posluživanja možeš posuti šećerom u prahu, ali nije nužno.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.