Djeci je omiljeni

Brzi kolač s bananama gotov za samo 15 minuta

Brzi kolač s bananama gotov za samo 15 minuta
22.03.2022.
u 13:22
Pogledaj originalni članak

Svi ponekad tražimo neki jednostavan kolač koji se može napraviti bez puno muke, a naš je današnji prijedlog primjer slastice koju baš svatko može pripremiti bez ikakvih problema. Uz to je iznimno fina i kremasta, pogodna za sve one prilike kada nemate na raspolaganju puno vremena.

 

Brzi kolač s bananama može se napraviti za samo 15 minuta posla i kada to kažemo zaista ne pretjerujemo. Krema se radi na bazi pudinga od vanilije, a u nju smo dodali maslac (prema želji možete koristiti i margarin), kao i kiselo vrhnje. Za sada je zaista jednostavno, zar ne?

BRZI KOLAČ S BANANAMA KOJI NAJVIŠE VOLE DJECA

Za punoću okusa koristili smo natrgane Petit Beurre kekse koje smo umijesili u kremu. Kremu smo potom naslagali u dva sloja, te između njih poredali narezane banane. Žlicom smo sve lijepo oblikovali i popunili praznine, te na kraju sve prekrili slojem šlaga. Mi najviše volimo onaj mliječni od slatkog vrhnja, ali prema želji možete koristiti i biljni ako vam je tako draže.

I to je to. Najviše vremena otići će zapravo na hlađenje budući da je ovaj brzi kolač s bananama najbolji kad se upravo izvadi iz frižidera. Osvježavajuć je, kremast i jako fin, a djeca će njime biti oduševljena. Sve detalje pogledajte u novom videoreceptu:

 

Sastojci

  • 3 vrećice praška za puding od vanilije
  • 9 žlica šećera
  • 1200 ml mlijeka
  • 300 grama petit beure keksa
  • 200 grama maslaca ili margarina + za podmazivanje protvana
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • 4 banane
  • 300 ml vrhnja za šlag

Upute

  1. Spojiti prašak za puding i šećer, i kratko promiješati.
  2. Odvojiti dio mlijeka da se razmuti smjesa pudinga i šećera.
  3. Ostatak mlijeka staviti kuhati i kad prokuha maknuti sa strane, uliti razmućenu smjesu i skuhati puding.
  4. U još vrući puding umiješati narezani maslac, a nakon toga i kiselo vrhnje.
  5. Kekse razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smjesu, te sve dobro promiješati.
  6. Protvan namazati s maslacem i u njega istresti pola smjese.
  7. Očistiti banane, razrezati ih po dužini na pola i poredati u protvanu.
  8. Preko banana staviti ostatak smjese i žlicom je utisnuti između banana.
  9. Smjesu staviti u frižider na hlađenje 2 sata.
  10. Nakon 2 sata izraditi vrhnje za šlag u šlag, premazati preko žute smjese i opet staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, najbolje preko noći.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.