recept

Brzi kolač s jabukama - za baš svaku priliku

Foto: DARKO DEBIĆ
Foto: DARKO DEBIĆ
19.10.2021.
u 07:48
Ne može brže i jednostavnije od ovog kolača s jabukama. Uposli svoj mikser i pećnicu
Pogledaj originalni članak

Ako u košari s voćem imaš poveću količinu jabuka, pripremi ovaj jednostavan, ukusan i efektan kolač. Trebat će ti nekoliko uobičajenih sastojaka koje sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici te kalup za tortu ili pitu promjera 24 ili 26 cm. 

Dok čekaš da se kolač ohladi, provjeri što je novog na blogu Samo jedan griz

Sastojci: 

125 g maslaca (ili ulja) sobe temperature

125 g šećera

3 jaja

200 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

1 vanili šećer

1 jušna žlica mlijeka

ribana korica pola limuna

700 g jabuka

1 žlica marmelade od marelica

šećer u prahu za posipanje gotovog kolača

Priprema:

Uključiti pećnicu na 180 °C. Maslac, jaja i šećere pjenasto umutiti mikserom.

Dodati mlijeko, koricu limuna i brašno prosijano s praškom za pecivo. Sjediniti u glatku smjesu, prenosi gastro.24sata.hr

Masu staviti u kalup obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem i obložen krušnim mrvicama.

Jabuke oguliti, prerezati napola, izvaditi sredinu i narezati na ploške. Položiti na biskvitnu masu.

Staviti u pećnicu i nakon 35 minuta provjeriti čačkalicom. Ako čačkalica izađe suha, kolač je gotov.

Jabuke premazati marmeladom zagrijanom u mikrovalnoj pećnici. 

Hladan kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.

U slast!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.